Miroslav Keleković preuzima tehnološki razvoj Lemaxa

Cilj Lemaxa je u potpunosti prijeći na Cloud IaaS rješenje čime će postići jednostavnije održavanje te veću skalabilnost i učinkovitost svog softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore

80
Miroslav Keleković
Miroslav Keleković

Miroslav Keleković novi je voditelj Tehnološkog odjela tvrtke Lemax. Vodit će tim od 50 stručnjaka zaduženih za tehnološku transformaciju tvrtke čime Lemax kreće u intenzivnu fazu provedbe “Strategije 2023“ i nastavak izvoza svog softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Lemax surađuje s više od 130 korisnika iz turističkog sektora na šest kontinenata i u više od 50 zemalja. Tvrtka ima sjedište u Šibeniku i ured u Zagrebu, a zapošljava gotovo 80 stručnjaka. Prošle godine prihodovali su 1,85 milijuna eura,

U  svojoj razvojnoj strategiji tvrtka planira izgradnju novog, unaprjeđenog sustava kojim će odgovoriti na globalna turistička kretanja i trendove, a dolazak Miroslava Kelekovića na čelo Tehnološkog odjela trebao bi osigurati da realiziraju planiranu strategiju.

Miroslav Keleković, magistar sa završenim Fakultetom organizacije i informatike, više od 20 godina stjecao je znanje i iskustvo radeći na  međunarodnim projektima. U Lemaxu će voditi tim stručnjaka iz raznih područja, uključujući razvoj i osiguranje kvalitete proizvoda, a bit će zadužen i za integraciju timova za implementaciju i korisničku podršku.

Keleković će se nakon upoznavanja s ekspertnim područjima rada tima fokusirati na Lemaxovo rješenje, njegove funkcionalne i arhitekturne koncepte u suradnji s odjelima IT-a i rješenja. Formirat će DevOps tim kako bi se sukladno razvoju novog sustava paralelno ostvarivala izgradnja nove infrastrukture.

Jednostavnije održavanje, skalabilnost i učinkovitost

Naime, cilj tvrtke je u potpunosti prijeći na Cloud IaaS rješenje čime će pojednostavniti održavanje te povećati skalabilnost i učinkovitost sustava. Keleković će biti posvećen sustavnom definiranju nove arhitekture i infrastrukture te specificiranju novih servisa koje će derivirati iz centralnog sustava kao zasebne komponente.

>>Putnička agencija Atlas odabrala Lemaxov softver

>>Tvrtka Lemax implementirat će svoj softver za vodeću tajlandsku turističku agenciju

Ostvarenje navedenoga dio je projekta “Strategija 2023“ koja predstavlja najveću vlastitu investiciju Lemaxa u visini od čak do 10 milijuna eura, a koja će osigurati prelazak na moderniju arhitekturu, osobito na izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise (refaktoring).

Za Lemax realizacija ove strategije znači značajno unaprjeđenje u načinu rada i strategiji proizvoda. Modificirat će se principi i metodologije, proširit će se postojeći i izgraditi novi timovi. Korištenjem nove cutting edge tehnologije provest će se kompletna transformacija znanja i vještina u tehničkim odjelima tvrtke.

S korisničke strane osmislit će se novi vizualni identitet proizvoda, poboljšati procesi i sama integracija s postojećim korisničkim sustavima te ubrzati vrijeme same implementacije. Kako će naglasak biti na kvaliteti, stabilnosti i skalabilnosti sustava, nadograđeni  sustav mnogostruko će poboljšati samu kvalitetu usluge koju će Lemax nuditi svojim korisnicima.

Keleković će imati dvojaku ulogu u razvoju timova: ekspertno tehnološku te upravljačku, osiguravajući bolju međunarodnu pokrivenost.

“Prepoznavši potencijale Lemaxa te smjer kretanja tvrtke ka globalnim tržištima, odlučio sam svoj poslovni put nastaviti u okruženju koje će meni i mom timu osigurati kontinuirani razvoj. Mogućnost da tehnološki unaprjeđujemo postojeće rješenje realizacijom Strategije 2023 za mene je izazov koji me nakon 20 godina međunarodnog rada doveo na moju novu poziciju. Drago mi je što je Lemax prepoznat na međunarodnim tržištima sa svojim prvoklasnim proizvodom koji konkurira svjetskim rješenjima. Veselim se što ću zajedno s timom sudjelovati u uspjesima tvrtke”, poručio je Miroslav Keleković.