RBA donirala 525.000 kuna Klubu roditelja nedonoščadi Palčići

Raiffeisen banka dala je podršku projektu "Vratimo Palčiće u Petrovu" donacijom koja će omogućiti nabavu medicinskih uređaja i opremanje posebnog dijela Petrove bolnice koji je teško stradao u potresu

49
Palčići

Raiffeisen banka uključila se u projekt “Vratimo Palčiće u Petrovu” s donacijom od 525 tisuća kuna Klubu roditelja nedonoščadi PALČIĆI. Donacija će se iskoristiti za nabavu medicinskih uređaja potrebnih za razvoj i život prijevremeno rođene djece i za opremanje posebnog dijela Petrove bolnice koji je teško stradao u potresu, objavili su iz RBA.

Podsjećamo, u Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 beba, a upravo ovom donacijom omogućena je kupnja intenzivnog inkubatora, naprednog inkubatora te sustava za unutar bolnički transport.

„Čuvati naše Palčiće, naša je odgovornost. Upravo zato važno je da smo prisutni i uključeni u projekte koji u svojoj srži imaju brigu za krhkije članove naše zajednice prema kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, brigu i zaštitu. Konkretnim djelovanjem RBA oduvijek nastoji pokazati svoje usmjerenje da kao društveno odgovorna institucija stoji na raspolaganju lokalnoj zajednici, osluškujući njezine potrebe i pružajući joj podršku kako bi ostvarila značajne iskorake u poboljšanju kvalitete života i zdravlja”, poručila je Liana Keserić, članica Uprave RBA.

“Zahvaljujem od srca RBA što je ponovo prepoznala potrebe najmanjih te odlučila pomoći svojom donacijom da ih što prije vratimo u njihov ” prvi dom” gdje se stoljećima rađa novi život. Ovom donacijom, ovaj svijet postaje ljepše mjesto za naše najmanje heroje Palčiće. Hvala Raiffeisen banci što je i ovoga puta pokazala veliko srce za male heroje”, poručila je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”.

>>A1 Hrvatska donirala opremu vrijednu 1,5 milijuna kuna za KB Dubrava

>>Zagrebačka banka donirala 1,3 milijuna kuna bolnicama