“Tko pjeva zlo ne misli” već treću godinu zaredom na zagrebačkom Vidikovcu

Festival se održava u subotu 8. i nedjelju 9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je ujedno i mjesto radnje istoimenog filma

u 22:57 Zadnja izmjena: 09.06.2019 u 0:04
86
Tko pjeva zlo ne misli

Tko pjeva zlo ne misli je dvodnevni festival kojim se odaje počast najvoljenijem
istoimenom hrvatskom filmu svih vremena. Svi posjetitelji imat će priliku cjelodnevnim
programom vizualno se vratiti u neka prošla vremena, jer se festivalom želi podsjetiti
na vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina.

U bogatom programu svatko može pronaći ponešto za sebe, jer festival i ove godine nudi prave glazbene poslastice. Nastupaju Kristijan Beluhan&Ajngemahtec band, tenor Opere zagrebačkog HNK. Beluhan je vjerojatno najbolji Robićev imitator, izvodi domaće i strane standarde u svom prepoznatljivom stilu. Nastupaju još Quartette de la Rue, Tvrtko Stipić te Robert Mareković ovog puta u DJ ulozi.

U programu će se naći i Promenadni Ansambl koji svojim nastupima približava slušateljima klasičnu glazbu na kvalitetan i zanimljiv način. Njihov repertoar obuhvaća plesnu glazbu, marševe, valcere, potpurije, polke, uvertire, fantazije, tanga, melodije iz opera i opereta, klasične evergrine. Oni su jedini ansambl koji u Hrvatskoj svojim nastupima promovira salonsku i promenadnu glazbu, koja je bila dio običaja, kulture i glazbenog života u Zagrebu i Hrvatskoj krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Projekcija filma Tko pjeva zlo ne misli održala se u subotu u 21h. Ovaj kultni film
okuplja različite generacije koje s jednakim žarom prate glavne likove – gospona
Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge, ponavljajući njihove tekstove i
pjevajući zajedno sa njima. Ovo je zaista festival za oči, uši i nepce.

Još uvijek stignete do Maksimira i Vidikova ove nedjelje, 9. lipnja uživati u glazbi, stilu, modi ili gastronomiji Zagreba 30-tih godina prošlog stoljeća.