Razbijene tri zločinačke organizacije za preprodaju droge i duhana

U velikoj akciji koja je provedena u nekoliko županija i Gradu Zagrebu privedeno je nekoliko desetaka osoba. Sumnjiči ih se za preprodaju droga i duhana u sastavu zločinačkog udruženja, Samo na osječkom području uhićeno je tridesetak ljudi

128
akcija policije
[Image by 4711018 from Pixabay]

Velika akcija policije i USKOK-a širom zemlje obuhvatila je tri organizirane zločinačke skupine koje su preprodavale drogu i duhan. Samo u Osijeku uhićeno je tridesetak osoba, Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o skupinama čiju su organizatori bili povezani, radili su u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Akcija je provedena u suradnji s osječkim Županijskim sudom koji je izdao veliki broj naloga za pretragu domova i ostalih prostorija osumnjičenih osoba. Sa suda navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenika USKOK predložiti istražni zatvor. To će se znati nakon što svi budu ispitani u tužiteljstvu. Takozvane hitne dokazne radnje, odnosno pretrage i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko- srijemske i Požeško-slavonske županije te Grada Zagreba.

Odnose se na nekoliko desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedopuštene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je USKOK.

Policija dodaje da je u provedbi akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i, temeljne, te jedinica specijalne i interventne policije.

Navodno je kokain ponovo otkriven u voću. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije htio govoriti o pojedinostima akcije, ali je istaknuo da policija “ima know-how kako razbijati kriminalne skupine”.

“U posljednjih pet godina razbijeno 128 zločinačkih udruženja koja se bave oblicima teškog kriminaliteta. Govorimo o trgovini drogom, ljudima. Takve skupine predmet su permanentnog, pedantnog i vrlo efikasnog rada policije. Samo u posljednja dva dana uhićeno je 50 ljudi”, rekao je Božinović.