Njemačka: Obvezna samoizolacija za osobe bez potvrda koje dolaze iz Hrvatske

U Njemačkoj 1. studenoga na snagu stupa odredba prema kojoj osobama koje zbog samoizolacije ne mogu obavljati svoj posao, država neće nadoknaditi izgubljenu zaradu kao do sada

42
ulazak u njemačku

U Njemačkoj na snagu stupa odluka prema kojoj će sve osobe koje dolaze iz Hrvatske, a nisu cijepljene, niti su preboljele covid, morati provesti deset dana u samoizolaciji. To se vrijeme može skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana.

Njemačka je Hrvatsku i Bugarsku uvrstila među zemlje visokog epidemiološkog rizika. Na tom popisu instituta za kontrolu bolesti “Robert Koch” još od ranije su tri zemlje Europske unije: Rumunjska, Litva i SLovenija. Na popisu su također Bosna i Hercegovina te Srbija.

U Njemačkoj 1. studenoga na snagu stupa odredba prema kojoj osobama koje zbog samoizolacije ne mogu obavljati svoj posao, država neće nadoknaditi izgubljenu zaradu kao do sada.

U Istočnoj Europi uskoro će biti više od 20 milijuna zaraženih s koronavirusom. Regija je suočena s najsnažnijoim širenjem zaraze od početka pandemija, a provedba cijepljenja kasni, navodi Reuters.

Države regije imaju najniže stope cijepljenja u Europi, a manje od polovice stanovništva primilo je jednu dozu cjepiva.

Najvišu stopu cijepljenih ima Mađarska, u kojoj je 62 posto stanovništva primilo barem jednu dozu. U Ukrajini je pak jednu dozu primilo samo 19 posto ljudi.