Za utorak ponovo najavljeno veliko poskupljenje goriva

Ministar je obećao da će se od utorka formirati cijena tako da premija bude 65 lipa i da će se vrlo skoro riješiti problem sveukupnog poslovanja distributera kako ne bismo stvarali minuse, rekao je Armando Miljavac iz Udruge malih distributera goriva

152
cijene goriva
Foto: Točka Na I Media

Prema neslužbenim informacijama cijena litre eurodizela bi od utorka trebala porasti za 1,14 kuna, odnosno na 13,44 kuna. Cijena litre eurosupera 95 umjesto sadašnjih 10,72 kune trebala bi iznositi 11,10 kuna. Najviše bi poskupjeti trebao plavi dizel, za 1,31 kunu po litri. Hoće li gorivo doista poskupjeti i koliko, odlučit će Vlada na telefonskoj sjednici u ponedjeljak

Vlada je prošlog ponedjeljka na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom su cijene na još tjedan dana ograničene na trenutnu razinu. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je tada kako je to bio jedini način da se prevenira cjenovni šok za građene i poduzetnike. No, čini se da bi ovog ponedjeljka gorivo ipak moglo poskupjeti.

Na prošlotjednu uredbu reagirala je s negodovanjem Udruga malih distributera goriva, ali i Petrol, koji je uz INA-u najveći distributer goriva u Hrvatskoj. Ministar Filipović u međuvremenu je razgovarao s distributerima.

“U ovom tjednu bila je fiksirana cijena goriva koja je nama stvarala velike gubitke u poslovanju. Ministar je obećao da će se od utorka formirati cijena tako da premija bude 65 lipa i da će se vrlo skoro riješiti problem sveukupnog poslovanja distributera, velikih i malih, kako ne bismo bili u situaciji da stvaramo minuse. Vlada će i dalje utjecati na cijene, ali obećali su da se cijene neće zamrzavati”, rekao je Armando Miljavac, predsjednik Udruge malih distributera goriva za Hrvatski radio.