Zbog sumnji za primanje mita uhićen međimurski župan Matija Posavec

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u međuvremenu da je uhićeno šest osoba, a prema neslužbenim informacijama među osimnjičenima je uz Posavca i bivši gradonačelnik Čakovca i aktualni saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač

29
Matija Posavec
Međimurski župan Matija Posavec [Izvor: Međimurska županija]

Rano jutros USKOK i policija uhitili su na području Međimurja nekoliko osoba zbog sumnji u korupciju. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u međuvremenu da je uhićeno  šest osoba.

Prema neslužbenim informacijama među uhićenima je međimurski župan Matija Posavec, a među osumnjičenima je bivši gradonačelnik Čakovca i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač. Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics sazvao je sjednicu Povjerenstva za 15 sati.

“Dobili smo materijal, traži se za kolegu Kovača odobrenje Sabora za vođenje kaznenog postupka te za lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. Na teret mu se stavlja trgovina utjecajem”, rekao je Jankovics za N1, dodavši da će on podržati taj zahtjev i glasati za skidanje imuniteta Kovaču.

“Ovaj mandat je počeo sa skidanjem imuniteta i pritvora za tada dva zastupnika. Ovo je intenzivnih godinu dana, za koje nismo ni zamislili da će tako izgledati”, rekao je Jankovics.

Ako mu imunitet bude ukinut, a to će se vjerojatno dogoditi, Kovač će biti priveden.

Index navodi da je Posavec dugo bio pod mjerama te da ga se tereti za primanje mita za zapošljavanje: sumnjiči ga se da je primio mito od čovjeka na visokoj funkciji u Županijskoj upravi za ceste.