Ženama u Combisu slobodan dan povodom Međunarodnog dana žena

Ideja je da za Dan žena ne moramo raditi ništa ako ne želimo, a odluka je na svakoj od nas", rekla je Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu.

34
Dan žena
Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu.

Sve zaposlenice Combisa dobile su slobodan dan povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.

“Svi znamo kako je teško naći vrijeme za sebe uz brojne poslovne i obiteljske obaveze. Imajući to na umu, kao i naša zalaganja u sklopu Saveza za rodnu ravnopravnost ove godine smo kolegicama za Dan žena omogućili da kroz slobodan dan i posebno pripremljeni znak pažnje uzmu mali predah za sebe. Ideja je da za Dan žena ne moramo raditi ništa ako ne želimo, a odluka je na svakoj od nas”, rekla je Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu.

Prema anketi koja je provedena među zaposlenicama u Combisu, ova inicijativa je odličan potez, a u budućim projektima žene priželjkuju druženje u prirodi, sport i edukacije. Na tragu ankete, u utorak, 9. ožujka, za žene u Combisu održat će se i webinar ‘Neka bude jednostavno’.

“Webinar održavamo dan nakon Dana žena kako bismo kolegicama dali mogućnost da 8. ožujka uzmu samo za sebe, što smatramo posebno važnim u ovim kriznim i stresnim vremenima. U ostatku godine nastavljamo s aktivnostima za poticanje rodne ravnopravnosti, a u planu imamo i inicijativu koja se odnosi na mogućnosti za muškarce, koje bi se ponovno trebale pozitivno odraziti na žene. Želimo pozitivno utjecati u što više smjerova i na čim više načina snažiti žene i muškarce, a posljedično, nadamo se, utjecati i na bolje društvo”, ističe Maja Markulin Klarić.

#GetInvolved

Slobodan dan za žene i edukacija dio su #GetInvolved projekta za bolji Combis i bolje društvo, poručuju iz kompanije. Ove godine su, u sklopu projekta, već započeli programi za motivaciju ‘Žnirance zaveži’ i ‘Jezik razveži’ u kojima Combisovci vježbaju i pričaju o mentalnom zdravlju.

Pod istim krovnim sloganom Combis je lani postao prva ICT tvrtka članica Saveza za rodnu ravnopravnost i članicom inicijative Plastic Waste Free Croatia čiji je cilj poticati poslovne organizacije da pridonesu globalnoj borbi protiv zagađenja mora i oceana plastičnim otpadom