Broadcast.hr preuzeo GameBar, hrvatski TV kanal specijaliziran za videoigre

Naš je cilj, i ono na čemu kontinuirano radimo, povećati hrvatsku gaming scenu, a upravo putem ovog kanala imamo mogućnost to učiniti, objasnila je pozadinu ovog poslovnog poteza Dunja Trojan, direktorica tvrtke Broadcast.hr

54
broadcast.hr
Lovro Lajoš, Paulina Cetina aka Amey, Dunja Trojan i, Saša Cvetojević

Broadcast.hr, tvrtka za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, na Reboot InfoGamer sajmu predstavila se kao novi vlasnik GameBara, jedinog hrvatskog TV kanala posvećenog videoigrama.

“Svjesni smo da zlatno doba ove brzorastuće industrije u Hrvatskoj tek dolazi, a samim time će se kod publike stvarati i sve veća potreba za postojanjem ovakvih domaćih kanala kako bi sve informacije i zanimljivosti bile dostupne na jednome mjestu. Naš je cilj, i ono na čemu kontinuirano radimo, povećati hrvatsku gaming scenu, a upravo putem ovog kanala imamo mogućnost to učiniti”, objasnila je pozadinu ovog poslovnog poteza Dunja Trojan, direktorica tvrtke Broadcast.hr.

“Na primjeru sve većeg broja hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom videoigara, ovo preuzimanje shvatili smo kao izvrsnu priliku da gejmerima i twitch streamerima, influencerima i youtuberima omogućimo da imaju medij na kojem će se okupljati i na kojem će moći dijeliti informacije, ali i pratiti trendove vezane uz industriju”, dodao je suvlasnik tvrtke Saša Cvetojević.

Lovro Lajoš, glavni urednik kanala, najavio je da nove sadržaje u suradnji s brojnim partnerima: “Zahvaljujući već ostvarenim partnerstvima imamo jasnu sliku o tome koji će se točno sadržaji emitirati, a misao vodilja nam je raznovrsnost i kvaliteta. Budući da je publika koja prati ovakav sadržaj zbilja specifična, ne možemo se bazirati samo na jednom tipu, već on mora biti prilagođen i što raznovrsniji kako bi svatko pronašao nešto za sebe. U prilog tome svakako nam idu i brojne mogućnosti koje su nam na raspolaganju, a posebno bih istaknuo da ćemo, osim na kanalu, sadržaj emitirati i koristiti i na društvenim mrežama”.