Novi članovi Uprave Zagrebačke banke

Imenovana su tri nova člana Uprave: Tatjana Antolić Jasnić za Upravljanje i kontrolu rizika, Gianluca Totaro za Upravljanje ljudskim resursom te Pavel Vinter za Podršku bankarskom poslovanju.

167
Tatjana Antolić Jasnić
Tatjana Antolić Jasnić

Tatjana Antolić Jasnić, Gianluca Totaro i Pavel Vinter su, odlukom Nadzornog odbora Zagrebačke banke od 27. studenoga 2020. godine, imenovani novim članovima Uprave Banke, na mandatno razdoblje do 7. veljače 2023., odnosno do isteka tekućeg mandata Uprave.

Tatjana Antolić Jasnić imenovana je članicom Uprave koja će biti zadužena i nadležna za Upravljanje i kontrolu rizika, a na toj će poziciji zamijeniti Marca Lotterija koji će dužnost člana Uprave za to područje obnašati do početka njezina mandata. Antolić Jasnić započela je karijeru u Zagrebačkoj banci 2001. i iza sebe ima devetnaest godina međunarodnog iskustva u upravljanju rizicima u Zagrebačkoj banci, UniCredit banci Banja Luka, UniCredit banci Austrija, UniCredit banci Mađarska i UniCredit SpA Italija.

Marco Lotteri svoju profesionalnu karijeru nastavlja na poziciji unutar Grupe UniCredit.

Gianluca Totaro, trenutno direktor Upravljanja ljudskim resursom, imenovan je članom Uprave za Upravljanje ljudskim resursom. Totaro ima iza sebe bogato osamnaestogodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim resursomima.

Pavel Vinter, trenutno direktor Podrške bankarskom poslovanju, imenovan je članom Uprave koji će biti zadužen za Podršku bankarskom poslovanju. Vinter je svoju karijeru započeo u Grupi UniCredit 1995. godine, a nakon što je prošao razne pozicije u Maloprodaji, Trgovini i ALM-u, 2007. postao je direktor Odjela organizacije u UniCreditu.

Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke.

Dugogodišnje međunarodno iskustvo

Tatjana Antolić Jasnić započela je karijeru u Zagrebačkoj banci 2001. godine, 2002.  imenovana je zamjenicom voditelja odjela za međunarodna plaćanja, a  2003. godine pridružila se odjelu Rizika.

Od 2009. do 2015. godine u UniCredit Bank Austria obnašala je različite rukovodne funkcije u području upravljanja rizicima, a karijeru je nastavila u UniCredit SpA 2016. kao zamjenica direktora Odjela za odobravanje kreditnog rizika za CEE. U 2019. imenovana je direktoricom Odobravanja kreditnog rizika za CEE. Od 2017. do veljače 2020. obnašala je ulogu članice Nadzornog odbora, predsjednice Odbora za rizike i reviziju u UniCredit Bank Mađarska.
Diplomirala je i magistrirala financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Gianluca Totaro od 1996. godine radio je u Credito Italiano komercijalnoj mreži, a 2000. pridružio se Upravljanju ljudskim resursom. Od 2002. do 2006. bio je na različitim pozicijama upravljanja ljudskim resursom radeći za Bank Pekao u Varšavi.

Gianluca Totaro
Gianluca Totaro

2007. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Hungary te, godinu poslije, članom Uprave UniCredit Mortgage Bank Hungary i predsjednikom Nadzornog odbora UniCredit Factoring Hungary.

2009. godine Totaro je imenovan direktorom Upravljanja ljudskim resursom u UniCredit Global Information Services gdje 2011. preuzima odgovornost za Upravljanje ljudskim resursom UniCredit komercijalne mreže Italije. U listopadu 2012. imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom za UniCredit Holding te je, u siječnju 2015., imenovan na poziciju direktora Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Russia.

Gianluca Totaro pridružio se Zagrebačkoj banci 1. listopada 2018. kao direktor Upravljanja ljudskim resursom.  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni.

Pavel Vinter karijeru je započeo u Grupi UniCredit 1995. godine, a nakon što je prošao razne pozicije u Maloprodaji, Trgovini i ALM-u, 2007. postao je direktor Odjela organizacije u UniCreditu. 2014. godine preuzeo je mjesto direktora Upravljanja projektima za Srednju i Istočnu Europu te Upravljanja portfeljem u CEE GBS.

Pavel Vinter
Pavel Vinter

Od 2016. preuzima ulogu direktora Podrške bankarskom poslovanju u UniCredit Banci u Češkoj i Slovačkoj, gdje je bio odgovoran i za implementaciju tehničkog dijela pripajanja IT platformi u Češkoj i Slovačkoj.

U rujnu 2020. Vinter je imenovan direktorom Podrške bankarskom poslovanju u Zagrebačkoj banci.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu, a MBA diplomu ima sa Sveučilišta Calgary, Republika Češka.