Švicarska tvrtka planira u Hrvatskoj izgraditi podatkovni centar za zrakoplovnu industriju

Švicarska tvrtka koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju, investirat će tijekom idućih pet godina u Hrvatsku 14 milijuna kuna i otvoriti nova radna mjesta

u 10:07 Zadnja izmjena: 31.10.2018 u 12:29
94
Max Oldorf, ch-aviation
Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj

Švicarska tvrtka ch-aviation, koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju, investirat će tijekom idućih pet godina 14 milijuna kuna u Hrvatsku i otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu.

ch-aviation je jedan od vodećih dobavljača poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju u svijetu. Zrakoplovni prijevoznici, zračne luke, leasing tvrtke, financijske institucije kao i ostali sudionici zrakoplovne industrije svakodnevno koriste podatke koje im tvrtka ch-aviation stavlja na raspolaganje.

Od 2016, hrvatska podružnica tvrtke sa sjedištem u Zagrebu istražuje i održava podatke koji prate flotu, rasporede i financijske rezultate komercijalnih prijevoznika. Matična tvrtka donijela je odluku o dodatnoj investiciji u poslovanje u Hrvatskoj čime će se omogućiti značajan daljnji rast lokalne podružnice.

“Prezadovoljni smo našom dosadašnjom investicijom koja nam je omogućila zapošljavanje desetak visokokvalificiranih kolega. Zbog toga smo i odlučili investirati u daljnji rast tvrtke u Hrvatskoj”, rekao je Thomas Jaeger, izvršni direktor tvrtke ch-aviation.

Trenutno otvorena radna mjesta za Hrvatsku u ch-aviationu uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

Više od 500 klijenata

“Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih ljudi odlazi iz Hrvatske i jako mi je drago da možemo ponuditi izvrsnu alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih deset godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni centar za zrakoplovnu industriju”, dodao je Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj.

Tvrtka ch-aviation osnovana 1998 kao dobavljač poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju. Tvrtka upravlja jednom od najvećih i najobuhvatnijih B2B baza podataka u području komercijalnog zrakoplovstva.

Više od 500 kupaca, uključujući i najjača imena industrije poput najveće svjetske tvrtke za leasing zrakoplova AerCap, proizvođače zrakoplova poput tvrtki Airbus i Embraer, ali i lokalnih tvrtki poput zrakoplovnog prijevoznika Trade Air, oslanja se na stručnost švicarskog dobavljača sa zagrebačkom adresom. Osim svjetske zrakoplovne flote, ch-aviation pruža informacije o adresama, kontaktima te, u suradnji s tvrtkom OAG, rasporedima letova zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta”, navodi se u priopćenju švicarske tvrtke.