Četrdesetmilijuntni putnik Croatia Airlinesa na letu iz Frankfurta u Zagreb

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik danas je zabilježio četrdesetmilijuntog putnika u svojoj povijesti, upravo u godini u kojoj obilježava 30. obljetnicu osnutka

103
croatia airlines jubilarna putnica

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je zabilježio četrdesetmilijuntog putnika u svojoj povijesti, objavili su iz kompanije. To je Ivanka Čandrlić iz Zaboka, koja je putovala na redovitom međunarodnom letu OU417 iz Frankfurta u Zagreb.

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj zračnoj luci, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova iz Frankfurta, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić nagradio je 40.000.000 putnika s dvije besplatne karte poslovnog razreda za jedno od europskih odredišta tvrtke.

“Izuzetno nam je drago što smo četrdesetmilijuntog putnika zabilježili u godini u kojoj slavimo 30. obljetnicu osnutka tvrtke. Dodatna je simbolika u tome što je jubilarni putnik zabilježen na liniji na kojoj smo 1992. godine obavili naš prvi međunarodni let i tako počeli povezivati Hrvatsku sa svijetom, rekao je čelni čovjek Croatia Airlinesa.

Trideset godina Croatia Airlinesa

Podsjetimo, prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. godine iz Zagreba u Split, dok je povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb – Frankfurt.

Članovi Uprave MZL Zagreb čestitali su nacionalnom avioprijevozniku 30. obljetnicu i sigurno prevezenih 40,000.000 putnika sa željom da se uspješna poslovna suradnja nastavi i u budućnosti. Jubilarnog putnika Croatia Airlinesa nagradila je i MZL Zagreb s poklon bonom u vrijednosti 100 eura, iskoristivim u duty free shopu MZLZ.

>>Croatia Airlines mijenja plastične čaše papirnatima

Zrakoplovi tvrtke dosad su obavili više od 610.000 letova i pritom prevezli 11,800.000 putnika u redovitom domaćem prometu, 25,300.000 putnika na redovitim međunarodnim letovima i 2,900.000 putnika na izvanrednim (čarter) letovima.

Croatia Airlines tijekom zimskog razdoblja izravno povezuje Hrvatsku s 15 europskih odredišta, a zrakoplovi tvrtke lete i u pet hrvatskih zračnih luka.

Flota hrvatskoga nacionalnog prijevoznika sastoji se od 12 zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala).