Apple Card će biti dostupan u prvoj polovici kolovoza

Apple Card, kreditna kartica koja je nastala u partnerstvu Applea i Goldman Sachsa bit će lansirana u prva dva tjedna kolovoza, objavio je CNBC pozivajući se na neimenovani izvor blizak projektu

96
Apple Card

Apple Card, kreditna kartica koja je nastala u partnerstvu Applea i Goldman Sachsa bit će lansirana u prva dva tjedna kolovoza, objavio je CNBC pozivajući se na neimenovani izvor blizak projektu. Izvor je potvrdio da je kartica već u testnoj fazi.

Apple je svoju kreditnu karticu predstavio u ožujku, u okviru događanja na kojem je u svom kampusu u Cupertinu predstavio još nekoliko novih usluga. Tada je, u prisustvu izvršnog direktora Goldman Sachsa Davida Solomona, najavljeno da će Apple Card korisnicima biti dostupna ovoga ljeta.

Kreditna kartica za Apple je još jedna online usluga kojom žele čvršće vezati trenutne korisnike iPhonea za svoje proizvode, dok je za Goldman Sachs riječ o visokoprofiliranom financijskom proizvodu koji će ponuditi potrošačima kako bi odgovorio na njihove zahtjeve u sve žešćem tržišnom okruženju.

Ni Goldman Sachs ni Apple nisu željeli komentirati informaciju.

Aplikacija će upozoravati korisnika na dug

Apple upravlja korisničkim sučeljem dok Goldman Sachs u pozadini pruža financijske usluge, navodi izvor. Kartica je dizajnirana prvenstveno za uporabu putem iPhoneove aplikacije e-novčanik, ali razvijena je i fizička kartica od titanija za trgovce koji ne prihvaćaju beskontaktna plaćanja.

>>Apple predstavio nove usluge i kreditnu karticu od titanija

Apple Card razlikuje se od ostalih kreditnih kartica po tome što sučelje prati koliko je korisnik potrošio i upozorava ga na dug. Iz financijskih krugova upozoravaju da će banke teško zarađivati na takvom proizvodu, navodi CNBC.

Izvor navodi da će se korisnici moći prijaviti za karticu putem najnovije verzije operativnog sustava za iPhone, iOS 12.4. Integracija kartice s Appleovim e-novčanikom bit će, naravno, moguća i sa sustavom iOS 13, koji bi trebao biri lansiran ove jeseni s novim uređajima iz iPhoneove serije.

Apple Card, prema najavama, neće imati godišnju naknadu za korištenje.

“Naš cilj je da Apple karticom omogućimo svakom kupcu najnižu kamatnu stopu u industriji”, rekla je prilikom predstavljanja kartice u ožujku Appleova potpredsjednica za internetske usluga Jennifer Bailey.