Erste Asset Management upravlja s više od 7,5 milijardi kuna

Najveći dio imovine odnosi se na fond Erste Adriatic Bond, čija je imovina na dan 7. veljače 2020. dosegnula iznos od preko 3,6 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Hrvatskoj

69
Erste Asset Management

Ukupna imovina pod upravljanjem fonda Erste Asset Management premašila je sedam i pol miljardi kuna, čime je taj fond postao prvo društvo za upravljanje fondovima u Hrvatskoj koje je od 2007. godine postiglo taj rezultat.

Od ukupne imovine, 5,19 milijarde kuna je u UCITS fondovima, 1,6 milijarde kuna u alternativnim fondovima te 707 milijuna kuna u individualnim portfeljima.

Najveći dio imovine odnosi se na fond Erste Adriatic Bond, čija je imovina na dan 7. veljače 2020. premašila 3,6 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Hrvatskoj.

Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

“Prošla godina premašila je naša očekivanja čemu je značajan doprinos dalo poboljšanje makroekonomske situacije i općenito povratak optimizma među građanima i tvrtkama te kamatna stopa na depozite, koja se nalazi na povijesno niskim razinama pa štediše traže alternativu. S obzirom na povoljne utjecaje monetarne politike, fiskalne stimuluse i općenito pozitivni sentiment na tržištu, očekujemo sličan nastavak trenda razvoja tržišta investicijskih fondova i u 2020. Ovu godinu općenito vidim kao pozitivnu što se tiče industrije fondova, prvenstveno zbog poboljšanja ulagačke klime i smatram da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucionalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje”, istaknuo je Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

>>Građanima nedostaje svijest o potencijalu nebankovnog financijskog sektora

Erste Asset Management je vodeće društvo za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje u Hrvatskoj upravlja s ukupno osam otvorenih investicijskih fondova, dva alternativna investicijska fonda te individualnim privatnim portfeljima.