Erste Group i Erste banka dobivaju novi vizualni korporativni identitet

Poznati logotip optimiziran je za digitalne medije, uz uvođenje novog ujednačenog fonta i novih boja. Osim Erste Banka i Sparkassena u Austriji, novi monokromatski višebojni identitet dobit će i Erste banke na svim tržištima srednje i istočne Europe

22
Erste Group
Osim Erste Banka i Sparkassena u Austriji, novi monokromatski višebojni identitet dobit će i Erste banke na svim tržištima srednje i istočne Europe [Izvor: Erste Group]

Cjelokupni vizualni korporativni identitet Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti. Poznati logotip Erste i Sparkassen optimiziran je za digitalne medije, uz uvođenje novog ujednačenog fonta i novih boja. Osim Erste Banka i Sparkassena u Austriji, novi monokromatski višebojni identitet dobit će i Erste banke na svim tržištima srednje i istočne Europe.

“Brend može dugoročno biti uspješan samo ako se zalaže za jasne vrijednosti i jasna uvjerenja te ako ih se pridržava. To je ono što nas definira od osnutka naše kompanije prije više od 200 godina. Svojom vizijom, koja u središte stavlja financijsko zdravlje naših klijenata, pretočili smo našu svrhu u sadašnjost i postavili jasan smjer za budućnost. Ipak, svaku viziju treba doživjeti na pravi način, a to je upravo ono što naš novi korporativni dizajn omogućava”, rekao je Willi Cernko, glavni izvršni direktor Erste Groupa.

Novi vizualni identitet obuhvaća optimizirani logotip, nove korporativne boje i novi font. Erste logotip zadržava svoj prepoznatljiv i jedinstven karakter, ali je osvježen u dizajnu i monokromatski u primjeni. U kombinaciji s novim fontom, koji je prilagođen analognoj i digitalnoj upotrebi i novim bojama, izgled Erste banke postaje moderniji, privlačniji i svježiji. Višebojni pristup također je i poveznica između dizajna Erste Groupa i dizajna digitalne platforme George. Sve to rezultira korporativnim dizajnom koji pruža dosljedno iskustvo brenda na svim kanalima.

Postupno uvođenje

Novi korporativni dizajn Erste Groupa od siječnja se postupno uvodi na svim Ersteovim glavnim tržištima: u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj. Novi dizajn brenda strateški je razvijen u suradnji s agencijom Jung von Matt Brand Identity iz Hamburga te agencijom Jung von Matt Donau iz Beča.

Erste je u izvješću Brand Finance za 2022. proglašen najjačim brendom u Austriji. Na međunarodnoj razini, Brand Finance je proglasio Erste najjačim brendom u Europi u kategoriji bankarskih brendova.