Erste banka ukida naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

Erste banka je, u skladu s preporukama HNB-a, donijela odluku o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca

81
Erste banka podizanje gotovine na bankomatima

S ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima zbog suzbijanaj širenja koronavirusa, Erste banka je donijela odluku o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca, objavili su iz banke.

Klijenti Erste banke će gotovinu u istom razdoblju moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta koji omogućavaju tu opciju.

Donošenjem ove odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke bankama da privremeno ukinu naknadu fizičkim osobama za transakcije na bankomatima izvan vlastite mreže u Republici Hrvatskoj, a u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite  i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s minimiziranjem kretanja i međusobnih kontakata.

>>Banke prilagodile poslovanje preporukama Kriznog stožera

„U novonastaloj situaciji, naš je cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama. Još veća dostupnost bankomata i, samim time, lakši dolazak do gotovine za svakodnevne potrebe jedan je od njih.

Naravno, u svjetlu trenutačnih okolnosti, i dalje savjetujemo upotrebu digitalnih kanala i kartičnog plaćanja, kada god je to moguće. Kao banka smo se adekvatno pripremili, kontinuirano pratimo razvoj situacije te ćemo biti spremni prilagoditi svoje poslovanje te osigurati kontinuitet svojih aktivnosti i u slučaju daljnje eskalacije ove situacije“, naglasio je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

>>HPB ukinula naknade i na Prepaid kartice