Istarski vodovod omogućio plaćanje usluga kriptovalutama

Uslugu vodoopskrbe sada je moguće platiti kreditinim i debitnim karticama, mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay te kriptovalutama bitcoin, ripple, EOS, stellar, bitcoin cash te ethereum

100
Istarski vodovod
[Izvor: Pixabay]

Komunalna tvrtka Istarski vodovod iz Buzeta, koja vodom opskrbljuje veliki dio Istre, uključujući i turistička središta kao što su Rovinj, Poreč i Umag, na čijem se području nalazi i veliki broj kuća i apartmana čiji su vlasnici iz drugih država EU, uvela je mogućnost plaćanja usluga kriptovalutama.

Uslugu vodoopskrbe moguće je platiti kriptovalutama bitcoin, ripple, EOS, stellar, bitcoin cash te ethereum.

Kod plaćanja kriptovalutama koristi se kripto platforma PayCek, na kojoj kupac plaća u kriptovalutama, no račun je temeljen na kunskoj vrijednosti i PayCek ga odmah pretvara u kune. PayCek preporučuje korištenje jednog od osobnih digitalnih novčanika poput Trusta ili Exodusa, s kojima transakcije bez problema prolaze, a kriptovalute pohranjene unutar njih su u potpunosti vaše vlasništvo.

Istarski vodovod omogućio je također plaćanje svojih usluga kreditnim i debitnim karticama MasterCard, Visa, Maestro i Diners te mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay.

“Želja nam je prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšat ćemo i ubrzati našim potrošačima podmirivanje mjesečnih računa za usluge vodoopskrbe, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva. Nije zanemarivo ni to da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova, a plaćanje će moći obaviti iz svog doma”, rekao je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda.

Nežić dodaje kako u predstojećem razdoblju planiraju digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi potrošači većinu postupaka mogli obaviti putem web aplikacije, bez papirologije i fizičkog dolazaka u poslovne jedinice Istarskog vodovoda.

Istarski vodovod prva je komunalna tvrtka u Hrvatskoj koja je omogućila plaćanje kriptovalutama. Ranije su gradovi Sveta Nedelja i Cres omogućili plaćanje kriptovalutama  komunalne naknade i doprinose te gradskih nameta i zakupa poslovnog prostora.

>>Grad Cres kao drugi u Hrvatskoj omogućio plaćanje kriptovalutama