Global Finance: PBZ najbolja digitalna banka u Hrvatskoj

Najbolje banke izabrane su prema snazi strategije za privlačenje i usluživanje digitalnih klijenata, broju klijenata koji prelaze na digitalnu ponudu, ponudi proizvoda, dokazima o materijalnim dobicima od digitalnih inicijativa te dizajnu i funkcionalnosti web/mobilnih stranica.

251
PBZ najbolja digitalna banka

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d., članicu Intesa Sanpaolo Grupe, najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj 2018.

Global Finance objavio je po 19. put svoje godišnje nagrade za najbolje digitalne banke svijeta – World’s Best Consumer Digital Banks 2018. Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa s odabranim dobitnicima iz Afrike, Azije i Pacifika, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

Pobjednike je birala komisija sastavljena od stručnjaka iz Infosysa (globalnog lidera za konzalting i tehnologiju) te urednika časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor u Prvom krugu.

Najbolje banke izabrane su prema sljedećim kriterijima: snazi strategije za privlačenje i usluživanje digitalnih klijenata, uspjeh u broju klijenata koji prelaze na digitalnu ponudu, rast digitalnih klijenata, širina ponude proizvoda, dokaz o materijalnim dobicima od digitalnih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web/mobilnih stranica.

>>PBZ u prvom polugodištu 2018: Neto dobit 606 milijuna kuna

Inovativna rješenja i jedinstveno korisničko iskustvo

“Iznimno nam je drago zbog ove nagrade Global Financea za najbolju digitalnu banku u Hrvatskoj. Najnoviji digitalni trendovi dio su svakodnevice klijenata te želimo da takvo iskustvo imaju i u poslovanju s bankom. Stoga smo razvili nove usluge digitalnog bankarstva koje donose novu dimenziju poslovanja s bankom. Ovo je dodatna potvrda našim dugogodišnjim nastojanjima da klijentima ponudimo vrhunska inovativna rješenja i jedinstveno iskustvo u poslovanju s bankom”, izjavio je povodom proglašenja PBZ-a najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj predsjednik Uprave Dinko Lucić.

“Naime”, podsjetio je Lucić, “PBZ je još 2000. godine uveo prvo internetsko bankarstvo PBZ365@NET i od tada kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija. Također, PBZ je i poslovnom suradnjom s Googleom, nedavnim uvođenjem Google Pay usluge, potvrdio ulogu predvodnika u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu i to ne samo u Hrvatskoj već i šire u regiji“

U PBZ-u se već sada manje od četiri posto transakcija obavlja u poslovnicama. Broj korisnika digitalnog bankarstva stalno raste i danas oko 700.000 klijenata koristi internetsko i(li) mobilno bankarstvo. Na internetskom i mobilnom bankarstvu mjesečno se provede oko 1,7 milijuna transakcija.