Shift Money: U Laubi će se predstaviti 10 fintech startupa iz cijelog svijeta

Shift Money će kroz dvodnevnu konferenciju na jednom mjestu okupiti predstavnike najznačajnijih tvrtki i stručnjake iz svih sektora fintech industrije koji će raspravljati o budućnosti novca

110
Shift

U zagrebačkoj Laubi održat će se 26. i 27. studenoga konferencija Shift Money na kojoj će se okupiti predstavnici fintech industrije koji će raspravljati o budućnosti novca.

Kada bi vas pitali da objasnite što je to novac danas i prije tridesetak godina, odgovori bi se vjerojatno znatno razlikovali. Kad biste prije tridesetak godina pričali o novcu, uglavnom biste govorili o kovanicama, novčanicama, čekovima te plastičnim kreditnim karticama. Pojavom interneta i ubrzavanjem tehnološkog razvoja priča o novcu proširila se na kreditne i debitne kartice s čipom, beskontaktne kartice,  kriptovalute, mobilno bankarstvo, beskontaktna plaćanja i niz drugih inovacija koje mijenjaju način razmišljanja o novcu i općenito o financijama.

Tako danas govorimo o industriji finacijskih tehnologija, skraćeno fintechu. Pod utjecajem ubraznog tehnološkog razvoja ta se industrija vrlo brzo mijenja. Svakoga dana pojavljuju se nove ideje i novi izazovi za tredicionalnu bankarsku industriju u čijie područje ulaze izazivači iz drugih industrija – ponajviše iz tehnološkog i telekomunikacijskog sektora – tjerajući banke i ostale financijske institucije na preispitivanje uloge tradicionalnog novca. Konferencija Shift Money želi, u ovim ranim počecima industrije, postaviti i Hrvatsku kao jednu od njezinih prijestolnica.

Shift Money će kroz dvodnevnu konferenciju na jednom mjestu okupiti predstavnike najznačajnijih tvrtki i stručnjake iz svih sektora fintech industrije koji će raspravljati o budućnosti novca. Svoje ideje i iskustva predstavit će više od 40 vodećih stručnjaka industrije koji će govoriti o novim načinima plaćanja, blockchainu te revoluciji u području zajmova i osiguranja.

Predavači dolaze iz tvrtki poput Barclaysa, Economista, Citi Banka, Lloyds Banka, Mashablea, Coinbasea i mnogih drugih. Na Shift Moneyju će se predstaviti i deset startupa iz cijelog svijeta koji će pokušati uvjeriti žiri, investitore i novinare da upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija.

Citizen – Ujedinjeno Kraljevstvo (citizen.is)

Citizenova vizija je izgraditi budućnost bez lozinki, a samim time sigurniji i legitimniji internet. Internet gdje svaka osoba kontrolira svoje podatke, a tvrtkama je omogućen dublji pristup informacijama direktno od njihovih korisnika. Njihov model obećava da nikada neće prodavati ili davati osobne podatke bez pristanka. Kao garanciju toga koriste kriptografske tokene tako da tvrtka ne može vidjeti ni prodavati korisničke podatke.

Bankzee – Mađarska (bankzee.eu)

Bankzee je set softverskih rješenja koji želi približiti financije i bankarstvo generaciji Z. Aplikacija koju su napravili pomaže da mladi lako prate svoje financije i nauče kako pametno štedjeti, ali i trošiti novac.

Fractal – Ujedinjeno Kraljevstvo (askfractal.com)

Fractal je automatizirani financijski asistent koji pomaže malim i srednjim poduzećima da prate i upravljaju gotovinom te kapitalnim zahtjevima. Fractal koristi umjetnu inteligenciju kako bi predvidio financijske ishode i pomaže poslovnim menadžerima da pronađu zajednički jezik s bankama i savjetnicima.

Cashaa – Ujedinjeno Kraljevstvo (cashaa.com)

Cashaa je platforma za međunarodnu razmjenu tradicionalnih i kripto valuta. Izgrađena je na blockchainu, a nudi razne inovativne usluge razmjene i transfera novca. Na primjer, možete davati zajmove drugim korisnicima i uzimati zajmove od drugih korisnika, ali isto tako možete lako i uz vrlo malu naknadu slati novac u bilo koju zemlju.

Synswap (synswap.com)

Synswap je burzovna trgovinska paltforma utemeljena na blockchainu. Platforma omogućava praćenje trgovine, kolaterala i novčanog toka kroz sučelje dostupno preko web stranice. Synswap se lako integrira sa svim sustavima i ne zahtijeva zamjenu postojeće infrastrukture.

Insoro (insoro.com)

Insoro je skalabilan, modularan i potpuno prilagodljiv automatizirani investicijski savjetnik koji redefinira dosadašnji način upravljanja financijskom imovinom. Insoro
smanjuje troškove i poboljšava izvedbu, koristeći sofisticirane kvantitativne metode i disruptivne tehnologije za povećanje prinosa korisnika. Insoro primjenjuje pay-per-usemodel naplate, bez dodatnih troškova.

Privé (irresident.io)

Platforma Privé osmišljena je kako bi decentralizirala kreditna tržišta namijenjena realnom sektoru prikupljajući povoljne tržišne financijske uvjete i prilagođene usluge financiranja na slobodnom tržištu. U okviru potpuno decentraliziranog financijskog ekološkog sustava platforma pruža podršku cijelom životnom ciklusu duga: od osiguranja kredita, servisiranja duga, refinanciranja, likvidacije loših zajmova… Temelji se na Ethereumu s mogućnošću širenja prema drugim mrežama  nakon što dosegne inicijalni operativni kapacitet.

Coin Studio Lite (crosstec.org)

CoinStudio Lite je inovativni alata za praćenje cijena kriptovaluta koji pomaže pri procjeni cijena i tehničkoj analizi te pomaže da zadržite trgovanje u “zdravim granicama”. Coin Studio možete koristiti prilikom trgovanja, kao izvor drugog mišljenja kako biste potvrdili analizu tržištu ili kao alat za početnike ako ste novak u trgovanju kriptovalutama. Coin Studio Lite je webaplikacija koja radi na stolnim i mobilnim računalima (i telefonima), na svim najpopularnijim internetskim peglednicima.

Enlight  Aid (enlightaid.org)

EnlightAID je alat za transparentno prikupljanje sredstava i upravljanje projektima pomoći koji nudi cjeloviti prikaz novčanog toka u realnom vremenu.

Više o  startupima koji će se predsatviti na konferenciji možete pronaći na službenoj stranici, a upoznati ih i poslušati što imaju za reći moći ćete na samoj konferenciji.

Uz njih, unutar izložbenog prostora Laube, svoja mjesta pronaći će više od 100 tvrtki iz fintech svijeta. Banke i velike tvrtke bit će prisutne skupa s manjim, novim tvrtkama i startupima.