U Puli otvoren Max City – najveći trgovački centar u Istri

U Puli je u četvrtak otvoren trgovački centar Max City s više od 60 trgovina, ugostiteljskih objekata i dodatnih sadržaja.. Investicija je vrijedna više od 400 milijuna kuna, a centar će zaposliti oko 500 ljudi

2206
Max City Pula
Svečano otvaranje trgovačkog centra Max City u Puli: Emanuel Bakić, Robert Cvek i Stevan Muidža

U Puli je u četvrtak otvoren trgovački centar Max City s više od 60 trgovina, ugostiteljskih objekata i dodatnih sadržaja. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 400 milijuna kuna.

Investitor je tvrtka Max City d.o.o. (bivši trgovački centar Max Stoja d.o.o.). Projekt je izradila tvrtka ATP projektiranje iz Zagreba, nadzor je povjeren tvrtki ARHI iz Pule, a izvođač radova je bio zagrebački Kamgrad. Projekt je podržala i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postala je partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra u Puli.

Centar Max City izgrađen je na lokaciji bivšeg kamenoloma. Prostire se na ukupno 71 tisući četvornih metara bruto površine, od čega je 30 tisuća četvornih metara namijenjeno zakupu. Ima šest etaža, od kojih su četiri podzemne. Na podzemnim etažama su uređena parkirališta s ukupno 850 mjesta.

Posao za 500 ljudi

Ugovori sa zakupcima svakodnevno potpisuju, no već je sada centar iznadprosječno popunjen. Među prvima su uselile Plodine koje unutar centra otvorile supermarket.

Grupacija LPP u pulskom je centru odlučila otvoriti trgovine poznatih brendova Reserved, Mohito i SiNSAY, a grupacija Inditex otvara trgovine svojih brendova Stradivarius, Pull&Bear i Bershka.

U Max Cityju smjestit će se također H&M, Mass, Mango, SportVision, Shooster, Elipso, dm, Bipa i mnoge druge trgovine. Ugostiteljsku ponudu nadopunit će , između ostalih, Leggiero bar i Foody. Ugostiteljski sadržaji bit će smješteni na nejvišoj etaži odakle će pogled pucati na Muzil i pulski zaljev.

U sklopu trgovačkog centra Max City, na najvišem katu, je i CineStar s tri kino dvorane.

Dnevni boravak grada

Stevan Muidža, direktor tvrtke Max City, zahvalio je investitorima, gradu Puli, gradonačelniku Borisu Miletiću, Gradskom vijeću i gradskoj administraciji. Zahvalio je Muidža i svim partnerima, dobavljačima i izvođačima radova koji su radove završili u zadanim rokovima te zakupnicima i kupcima.

Emanuel Bakić, direktor trgovačkog centra, obećao je kako će se svi djelatnici centra potruditi da Max city postene “više od mjesta za šoping, da postane mjesto okupljanja, zabave i gastronomije – da postane dnevni boravak grada”.

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek istaknuo je pak da će trgovački centar Max City zapošljavati petstotinjak ljudi – dijelom izravno, a dio će zaposliti zakupci.