Zaba isplaćuje mirovine od 8. travnja uz posebne mjere

Kako bi umirovljenicima omogućili što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, prva tri dana isplate, 8.-10. travnja, radit će većina poslovnica, a umirovljenici će prilikom ulaska u poslovnicu imati prednost

579
podizanje mirovina

Zagrebačka banka izvijestila je da isplata mirovina, iznimno ovaj mjesec, kreće 8. umjesto 10. travnja. Kako bi umirovljenicima omogućili što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, prva tri dana isplate, 8.-10. travnja, radit će većina poslovnica, a umirovljenici će prilikom ulaska u poslovnicu imati prednost.

Nadalje, umirovljenici se savjetuju, kako bi se izbjegla gužva, da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to:

  • Srijeda, 8. travnja – prezimena od A do H
  • Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O
  • Petak, 10. travnja – prezimena od P do Ž

Na taj način želi se smanjiti istovremeni dolazak većeg broj umirovljenika u poslovnice te time zaštititi njihovo zdravlje, kao i zdravlje zaposlenika.

“S obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetujemo naše umirovljenike da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. Podsjećamo da je Zagrebačka banka ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj te na taj način klijentima dodatno olakšala pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu.”, poručili su iz Zagrebačke banke.

>>Zaba povećala iznos beskontaktnog plaćanja bez PIN-a na 250 kuna

Preporučuje se podizanje gotovine s bankomata, umjesto odlaska u poslovnicu

Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenici koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN mogu kontaktirati banku na broj 01 3789 620 te zatražiti ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu.

Iz Zabe ističu da su usluge Zabinih bankomata dostupne 24 sata dnevno na više od 800 lokacija u Hrvatskoj koje se mogu pronaći na internetskim stranicama.

Ukoliko umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, apelira se da zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

“U slučaju da ipak moraju posjetiti poslovnicu, klijente molimo da provjere dostupnost najbliže poslovnice na web stranicama banke ili na besplatnom telefonu 0800 00 24.”, kažu iz Zabe uz napomenu da se iznimno za vrijeme isplata mirovina od 8.04. do 10.04. otvaraju sljedeće, trenutno zatvorene poslovnice:

  • HUM NA SUTLI, Hum na Sutli 159
  • KONJŠČINA, Drage Božića 1
  • OKUČANI, Ante Starčevića 3
  • VIDOVEC, Trg Sv. Vida 19
  • LEPOGLAVA, Trg kralja Tomislava 1
  • PREGRADA, Ul. Stjepana Radića 14

Građani se mole da unutar poslovnica poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te klijenata međusobno.


>>Erste banka privremeno otvara dodatnih 12 poslovnica za isplatu mirovina

>>HPB i Hrvatska pošta osigurali dostavu mirovina na kućnu adresu