Glovo u Zagrebu pokrenuo novi koncept koji će ubrzati dostavu

Platforma za brzu dostavu Glovo otvorila je u Zagrebu svoju trgovinu pod nazivom Glovo Express namijenjenu svojim dostavljačima. Cilj je ubrzati dostavu namirnica i drugih proizvoda ekskluzivno korisnicima aplikacije

71
Glovo Express
[Izvor: Glovo]

Platforma za brzu dostavu Glovo koja povezuje poduzeća i dostavljače otvorila je u Zagrebu svoju trgovinu pod nazivom Glovo Express. Trgovina nije namijenjena krajnjim kupcima već dostavljačima Glova i radi od 8 do 24 svakog dana u godini. Cilj je ubrzati dostavu namirnica i drugih proizvoda ekskluzivno korisnicima aplikacije.

Glovo taj koncept naziva Micro Fulfilment Centar (MFC), odnosno mikro logistički centar. Korisnicima je na raspolaganju više od 1500 proizvoda – povrće, voće, smrznuti proizvodi, bezalkoholna pića, slatkiši, mliječni proizvodi i druge namirnice, ali i proizvodi namijenjeni njezi djece i životinja – koje mogu naručiti putem aplikacije, ističe se u priopćenju.

Do kraja 2021. Glovo planira u Zagrebu otvoriti još jednu trgovinu kako bi omogućio što bržu dostavu raznih kategorija proizvoda. Daljnje širenje mreže planirano je za sljedeću godinu.

“Lansiranje Glovo Expressa na hrvatskom tržištu i tranzicija na novu, višu razinu dostave na zahtjev, ključan je moment za nas i pozitivan iskorak za naše korisnike. Sretni smo što možemo širiti raspon usluga koje Glovo nudi, a sve kako bi što više proizvoda iz različitih kategorija bilo dostupno što većem broju korisnika u što kraćem vremenu. Na tom tragu, korisnici Glovo aplikacije vrijeme koje bi uobičajeno proveli u kupnji sada mogu provesti na ugodniji način”, izjavio je Victor Răcariu, glavni regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu.

Glovo je ove godine potpisao strateški ugovor sa švicarskom tvrtkom za nekretnine Stoneweg kojim se obvezao uložiti 100 milijuna eura u izgradnju i obnovu nekretnina u glavnim gradovima ključnih tržišta na kojima posluje, navode se u priopćenju. Priključivanje što većeg broja prodajnih partnera Q-commerce modelu ubrzat će širenje infrastrukture – skladišta i prostora za dostavu.

“Glovo predano želi jačati svoju Q-commerce uslugu kako bi odgovorio na promjene ponašanja potrošača i zahtjeve za ultra brzom dostavom. U Glovu smatramo da MFC-i predstavljaju budućnost trgovine i da ćemo uskoro svjedočiti trajnim promjenama navika potrošača prema momentalnoj ili dostavi u istom danu”, dodao je Bojan Barišić, MFC Regional Area Manager za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Do kraja godine u funkciji će biti više od 100 Glovo Express centara u više od 50 gradova u 16 zemalja u kojima Glovo posluje, a to su Španjolska, Italija, Rumunjska, Portugal, Ukrajina, Poljska, Gruzija, Kenija, Maroko, Srbija, Hrvatska, Obala Bjelokosti, Slovenija, Kazahstan, Moldavija i Bugarska.

Glovo je španjolski startup osnovan u Barceloni 2015. godine. U Hrvatskoj je prisutan od 2019. godine, a u svibnju 2021. preuzeli su konkurentsku platformu za naručivanje hrane i namirnica Pauza.hr. U Hrvatskoj je dostava putem aplikacije Glovo dostupna u dvadesetak gradova: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Šibeniku, Velikoj Gorici, Varaždinu, Vinkovcima, Imotskom, Bjelovaru, Sinju, Vukovaru, Đakovu i Čakovcu.