Saznajte koje su najbrže rastuće tehnološke tvrtke u regiji

Uz Q Software, Infinum, te Microblink, hrvatske tvrtke koje su i prošle godine bile na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnološkoh kompanija u regiji EMEA, ove godine na listi su Bazzar.hr (Prati me d.o.o.), AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS., Serengeti i Lemax

29
Bazzar.hr

Na Deloitteovoj ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije, koja obuhvaća Europu, Srednji Istok i Afriku, ove godine uvršteno je devet hrvatskih tvrtki, četiri više nego prethodne godine. Uz Q Software, Infinum, te Microblink, tvrtke koje su i prošle godine bile na listi, ove godine na listi su Bazzar.hr (Prati me d.o.o.), AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS d.o.o., Serengeti d.o.o. te Lemax d.o.o.

Bazzar.hr je s 39. mjestom i rastom od 2821 posto ostvario najbolji plasman, dok je Infinumu ovo šesto uvrštenja na listu EMEA 500 od 2013. godine.

“Kada smo pokrenuli platformu Bazzar, imali smo jasnu viziju i cilj koji se svakim danom poslovanja sve više ostvaruje. Mogućnosti koje pruža internet trgovina u ovom dijelu regije još su uvijek u fazi razvijanja, stoga nam je uvrštavanje na Deloitteovu ljestvicu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije samo potvrdilo da smo na dobrom putu oko realizacije potencijala kojeg e-commerce ima. Rast veći od 2000 posto je velik, ali za nas tek početak i vjetar u leđa, zato pozivamo sve da se prijave, jer ovakva su priznanja u poslovanju nemjerljiva odskočna daska”, istaknula je Tana Zimmermann, izvršna direktorica platforme Bazzar.hr.

Prosječna stopa rasta prihoda 1258 posto

Gledano u cjelini, na ovogodišnjoj ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji našli su se pobjednici iz 22 zemlje, s prosječnom stopom rasta prihoda od 1258 posto, što je više u usporedbi s prosječnom stopom rasta  od 969 posto koja je zabilježena 2018. godine. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih u ljestvicu kretala se između 157 i 39754 posto.

“Ove godine Hrvatska ima devet tvrtki na ljestvici, četiri više u odnosu na prošlu godinu. Sa zadovoljstvom mogu primijetiti kako smo i dalje ostali vodeći po broju plasiranih tvrtki u našem regionalnom okruženju. Čestitamo našim tvrtkama te želimo potaknuti i pozvati ostale tehnološke tvrtke da se prijavljuju na naš natječaj”, rekao je Zlatko Bazianec, voditelj hrvatskog ureda i partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja.

Revolut najbrže rastuća tvrtka u regiji

Tvrtka Revolut iz Ujedinjenog Kraljevstva,zauzela je prvo mjesto na rang-ljestvici 500 najbrže rastućih tvrtki regije EMEA u 2019. godini sa rastom od 39.754 posto. Revolut je fintech tvrtka osnovana 2015. Velikoj Britaniji, a popularnost je stekla uslugom koja omogućuje prekogranična plaćanja bez naknade. Smatra se jednim od brojnih izazivača tradicionalnih banaka koji su popularni među mladima jer nude tekuće račune putem aplikacija. Glavni suparnici Revoluta su britanski Monzo i njemački N26.

>>Revolut pokrenuo platformu za trgovanje dionicama bez naknade

>>Revolut: u pet godina do vrijednosti od pet milijardi eura

Među pet najbrže rastućih tvrtki u regiji su još OakNorth iz Ujedinjenog Kraljevstva s rastom od 30.706 posto, njemački Cloud&Heat Technologies GmbH (21.474 %), DivideBuy (19.572 %), također iz Ujedinjenog Kraljevstva te FINEWAY iz Njemačke (16.594 %).

Iz Srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasiralo 80 tvrtki, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 51. Najviše ih je iz Češke (24), slijede Poljska (21), Hrvatska  (9), Litva (7), Slovačka (6), Rumunjska (4), Bugarska i Mađarska (po 3) te Slovenija, Bosna i Hercegovina i Estonija sa po 1 tvrtkom.

Ljestvicu Deloitte’s Technology Fast 500 EMEA već devetnaestu godinu kreira Deloitteov globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije.