Institut IGH potpisao ugovor vrijedan 33,6 milijuna kuna

Četverotračna brza cesta u punom profilu do Virovitice i u nastavku do granice s Mađarskom unaprijedit će prometnu povezanost s Bjelovarom, odnosno Zagrebom te stvoriti osnovni preduvjet za ubrzavanje razvoja gospodarstva Virovitice i cijele regije

103
Institut IGH

Institut IGH, ispred zajednice ponuditelja koju čine i Inženjerski projektni zavod, Rijekaprojekt i Rencon, potpisao je ugovor za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za brzu cestu DC12 od čvorište Vrbovec 2 (D10) preko Bjelovara i Virovitice do Terezinog Polja, graničnog prijelaza s Republikom Mađarskom. Vrijednost ugovora iznosi 33,6 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovor su u Virovitici u četvrtak potpisali Oliver Kumrić, generalni direktor Instituta IGH u ime zajednice ponuditelja i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Četverotračna brza cesta u punom profilu do Virovitice i u nastavku do granice s Mađarskom unaprijedit će prometnu povezanost s Bjelovarom, odnosno Zagrebom te stvoriti osnovni preduvjet za ubrzavanje razvoja gospodarstva Virovitice i cijele regije.

Ispunjenjem ugovora osigurat će se dobivanje potrebne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole i početak gradnje 60 kilometara duge dionice, a rok za izradu projektne dokumentacije iznosi 20 mjeseci.