Institut IGH potpisao ugovore vrijedne više od 15 mil. kuna

Nakon potpisivanja ugovora s Vodama Jastrebarsko prošlog mjeseca, Institut IGH potpisao je ovih dana ugovor s Varkomom iz Varaždina te dva ugovora s Hrvatskim autocestama

156
Institut IGH potpisao nove ugovore

Novi ugovori u Institutu IGH sve više dolaze iz područja hidrotehnike. Dva od četiri ugovora koje je Institut IGH potpisao s domaćim tvrtkama u posljednjih tridesetak dana odnose se na usluge iz ovo područja. Potpisana su, naime, četiri ugovora: s Vodama Jastrebarsko i Varkomom, te dva ugovora s Hrvatskim autocestama.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora premašuje 15 milijuna kuna, a veći dio tog iznosa donijet će poslovi iz područja hidrotehnike.

“Upravljanje vodama jedan je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21.stoljeću. Projekte vodovoda i odvodnje, odnosno hidrotehnike, prepoznali smo kao veliki potencijal, i izuzetno smo zadovoljni što se vrlo brzo pokazuje da se radilo o točnoj procjeni”, poručio je Ivan Paladina, predsjednik Uprave IGH.

>>Ivan Paladina, Institut IGH: Slijedi bolje poslovanje

“Prošle godine smo u posljednjem kvartalu ugovorili dvostruku vrijednost poslova u odnosu na preostala tri. Slično bi moglo biti i ove godine. Popriličan je broj ozbiljnih natječaja na koje smo  predali ponude ili ćemo ih uskoro predati. Očekujemo da ćemo ući u sljedeću godinu sa značajnijim ugovorima u tri do četiri države”, rekao je predsjednik Uprave Instituta IGH Ivan paladina nedavno u intervjuu za portal točkanai.hr i Tlocrt, mjesečni prilog Privrednog vjesnika o građenju, uređenju i nekretninama.

Ugovori s Hrvatskim autocestama

Ugovori koje je IGH potpisao s Hrvatskim autocestama odnose na Usluge stručnog nadzora i kontrolnih ispitivanja na sanaciji asfaltnog zastora kolnika na različitim dionicama, a vrijednosti su 3.289.640 kuna (dionica Goričan – čvor Varaždin) i 2.395.741 kuna (dionica čvor Slavonski brod – čvor Županja).

Ugovor s Vodama Jastrebarsko potpisan u rujnu uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda, a Institut IGH će obavljati poslove iz područja upravljanja.

Najnoviji od potpisanih ugovora, onaj s Varkomom, odnosi se na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin. U ovom projektu – ukupno vrijednom više od 27 milijuna kuna – IGH sudjeluje kao dio konzorcija, a vrijednost ugovorenih poslova za kompaniju je 6.865.645 milijuna kuna. Institut IGH je trenutno uključen na više od 15 projekata  aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranja.