Institut IGH će nadzirati izgradnju istočne obilaznice Novog Marofa

Institut IGH će s tvrtkom Eptisa Adria iz Zagreba sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju važne prometnice duge 4,5 kilometra. Vrijednost ugovora je 4,33 milijuna kuna bez PDV-a

104
obilaznica Novi Marof

Institut IGH je u proteklih mjesec dana ugovorio više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama. Riječ je o nadzoru izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora je 4,33 milijuna kuna bez PDV-a.

IGH će zajedno s tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Izgradnjom obilaznice u potpunosti će se rasteretiti središte Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada. Tako će se poboljšati kvaliteta života stanovnika, a duž nove obilaznice planira se  otvaranje novih gospodarskih zona.

Krajem lipnja Institut IGH ugovorio je s Hrvatskim cestama nadzor izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica u ukupnoj vrijednosti 12,3 milijuna kuna. S tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb ugovoren je nadzor sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun kuna.

>>Institutu IGH nadzor nad radovima na najprometnijoj pruzi u Hrvatskoj

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabralo je IGH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti 29,9 milijuna kuna.

Sedmi značajniji projekt koji je Institut IGH ugovorio u posljednjih mjesec i nešto dana je nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom. Projekt se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o dvokolosiječnoj željezničkoj pruzi dugoj 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz, kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova dnevno.

>>Institutu IGH nadzor nad radovima na najprometnijoj pruzi u Hrvatskoj

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira nova zapošljavanja.

>>Robert Petrosian, Vedrana Tudor i Miroslav Pauzar u upravi Instituta IGH