Sisak, Posedarje i Ražanac dobili besplatan WiFi na javnim prostorima

Riječ je o programu WiFi4EU u okviru kojeg Europska komisija promovira besplatnu WiFi mrežu za građane i posjetitelje na javnim prostorima poput parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, zdravstvenih ustanova i muzej

51
WiFi4EU

Hrvatski Telekom je omogućio građanima Siska i mještanima općina Ražanac i Posedarje besplatan internet na javnim prostorima. Navedeni gradovi i općine dobili su u sklopu inicijative WiFi4EU vaučer u iznosu od 15.000 eura. Riječ je o programu u okviru kojeg Europska komisija promovira besplatnu WiFi mrežu za građane i posjetitelje na javnim prostorima poput parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, zdravstvenih ustanova i muzeja. A Grad Sisak i općine Ražanac i Posedarje odabrali su Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove stanovnike i turiste.

>>Kako do besplatne javne WiFi infrastrukture u svakom europskom selu i gradu

Na području Siska instalirano je 13 WiFi priključnih točaka, koje su uspješno spojene i integrirane s gradskom telekomunikacijskom mrežom i pokrivaju lokacije novouređenog gradskog klizališta Zibel te gradskog bazena Caprag, centralnoga ljetnog okupljališta građana.

U Posedarju pet, u Ražancu 11 lokacija

Pristup besplatnom javnom internetu realiziran je početkom ljeta i u poznatim turističkim destinacijama u okolici Zadra. U općini Posedarje početkom lipnja pušten je u rad besplatni WiFi pristup internetu na pet lokacija: plaži Punta, plaži Sveti Duh, gatu (Poratu), zgradi Turističke zajednice Posedarje te parkingu Podvrtline.

U općini Ražanac postavljeno je devet vanjskih i dvije unutarnje pristupne točke. Pokrivene su lokacije zgrade Općine, trga ispred Općine, Narodne knjižnice, Rive te plaža Vlaški kraj, Pisak, Pježavac te Puntica. Zbog za lokalno podneblje specifičnih vremenskih uvjeta, općina Ražanac uložila je i dodatna vlastita sredstva koja će osigurati funkcioniranje mreže tijekom cijele godine.

“Ovim projektom pokrili smo najfrekventnija mjesta u mjestu. Sigurni smo da će naši mještani i njihovi gosti biti zadovoljni. Projektni tim Hrvatskog Telekoma odradio je izvrstan posao”, poručio je Nikola Miletić, načelnik Općine Ražanac.

“Nastavljamo s digitalizacijom Hrvatske kroz omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu čim većem broju građana, a što podrazumijeva ulaganja u razvoj optičke infrastrukture, WiFi pristupnih točaka i mobilne mreže“, porućio je pak Nikola Brebrić, menadžer za razvoj ICT poslovnih rješenja Hrvatskog Telekoma.