Damir Vanđelić imenovan ravnateljem Fonda za obnovu

Devet članova Upravnog vijeća Fonda za obnovu grada Zagreba i okolice jednoglasno je potvrdilo Damira Vanđelića za ravnatelja Fonda na mandat od četiri godine

29
Damir Vanđelić
Damir Vanđelić

Damir Vanđelić imenovan je ravnateljem Fonda za obnovu grada Zagreba i okolice. Nakon provedenog natječaja na koji se prijavilo troje kandidata Upravno vijeće Fonda za obnovu, kojem je na čelu ministar graditeljstva Darko Horvat, jednoglasno je odlučilo da ravnatelj Fonda postane dosadašnji privremeni obnašatelj te dužnosti Damir Vanđelić. Ravnatelj Fonda za obnovu imenovan je na mandat od četiri godine.

“Mislim da je to odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onoga što smo počeli raditi. Smatram da je potres zaista najbitnija tema koju danas imamo u državi, najzahtjevnija i financijski najveća”, istaknuo je Vanđelić nakon imenovanja. Podsjetio je da šteta od potresa u Zagrebu iznosi 97 milijardi kuna.

“Za ove naknadne potrese procjene se tek rade i zato smatram da je najvažnije ovo čega sam se tek primio; da to upogonimo, pokrenemo, i to tako da bude efikasno, transparentno, i da pokažemo da se kroz dinamičan sustav javne nabave i drugih mjera to može napraviti na antikoruptivan način”, rekao je ravnatelj Fonda za obnovu.

Na pitanje što se poduzima kako bi se ubrzalo podnošenje zahtjeva za obnovu kojih je pristiglo tek pet stotina, odgovorio je ministar graditeljstva i predsjednik Upravnog vijeća Fonda za obnovu Darko Horvat: “Mi smo izmjenama programa mjera pojednostavnili obrasce temeljem kojih se ti zahtjevi podnose maksimalno koliko je to bilo moguće”.

“Želja nam je da završimo testnu fazu aplikacije kako bismo omogućili da se zahtjevi mogu predavati elektronički i kako bismo usko povezali zahtjev i buduću odluku”, dodao je Horvat. Napomenuo je kako građani mogu elektroničkim putem vidjeti kako se troši proračunski novac za obnovu.