Gordana Deranja potpredsjednica udruge BusinessEurope

BusinessEurope je najveća europska neovisna udruge poslodavaca koja zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom

30
Gordana Deranja
Gordana Deranja

Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, izabrana je za potpredsjednicu BusinessEuropea, najveće europske neovisne udruge poslodavaca koja zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom.

Kao europski socijalni partner udruga se zalaže za interese malih, srednjih i velikih tvrtki iz 35 europskih zemalja, čija su nacionalna udruženja njeni izravni članovi. Hrvatska udruga poslodavaca član je BusinessEuropea od 1999. godine.

Veća prepoznatljivost hrvatske poslovne zajednice u svijetu

Iako je uobičajeno da se za potpredsjednika BusinessEuropea izabiru kandidati iz poslodavačkih organizacija zemalja predsjedateljica Vijeća Europe, mandat Gordane Deranje kao potpredsjednice BusinessEuropa trajat će gotovo dvije godine, do 30. lipnja 2021. godine.

“Velika mi je čast biti prepoznata kao prava osoba za ovu odgovornu funkciju i neću iznevjeriti povjerenje koje mi je ovom prilikom pruženo. Kao predsjednici Hrvatske udruge poslodavaca zadatak mi je snažno i glasno artikulirati interese hrvatskih poslodavaca te se boriti za njihova prava i bolju poslovnu klimu u zemlji, što sve ove godine radim s iznimnim zadovoljstvom, a drago mi je da ću sada i na europskoj razini dobiti priliku jače se aktivirati po ovim pitanjima te time utjecati i na jaču prepoznatljivost hrvatske poslovne zajednice u svijetu”, izjavila je Gordana Deranja.

>>Gordana Deranja političarima: Ostavite se jeftinog populizma i primite se posla

Hrvatska udruga poslodavaca član je više uglednih međunarodnih organizacija među kojima su, uz BusinessEurope, i Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE),  Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (SMEUnited), UN Global Compacta i još 12 Europskih industrijskih udruženja.

>>Gordana Deranja: Političari iz krize nisu naučili da bez promjena nema opstanka