Bolt vožnje od danas možete platiti putem Apple Pay-a

Opcija plaćanja usluga putem Apple Paya će se automatski prikazati korisnicima s najnovijom verzijom Bolt aplikacije. Bolt na ovaj način korisnicima omogućava jednostavan, siguran i brz način plaćanja vožnji

90
Bolt

Bolt, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, od danas omogućuje korisnicima plaćanje usluga putem servisa Apple Pay koji mobilna plaćanja čini jednostavnim, brzim i sigurnim s visokom razinom privatnosti.

„U Boltu uvijek razmišljamo o novim načinima poboljšavanja iskustva vožnje naših korisnika. Besprijekorno plaćanje je važan dio tog iskustva. Dodavanjem opcije plaćanje putem servisa Apple Pay omogućit ćemo našim korisnicima brže, jednostavnije i sigurnije plaćanje vožnji“, istaknuo je Martti Ilves, direktor trgovinskih poslova.

Opcija plaćanja vožnje putem Apple Paya će se automatski prikazati korisnicima s najnovijom verzijom Bolt aplikacije.

>>Platforma Bolt za usluge prijevoza na zahtjev stigla u Split i Dubrovnik

Brže, jednostavnije i sigurnije plaćanje vožnji

Apple Pay je dostupan za korisnike Bolta u Hrvatskoj, Austriji, Australiji, Cipru, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Kazahstanu, Latviji, Litvi, Malti, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj, Švedskoj, Ukrajini i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Apply Pay je vrlo jednostavan za korištenje, a svaka Apple Pay kupovina može se autorizirati korištenjem opcija Face ID ili Touch ID te lozinkom uređaja.

>>Apple Pay dostupan korisnicima Mastercardovih kartica u Hrvatskoj

Glavni temelj servisa Apple Pay su sigurnost i privatnost. Prilikom povezivanja kreditne ili debitne kartice s Apple Payom vaš broj kartice se ne sprema na uređaj niti na Appleov server. Umjesto toga svaki korisnik dobiva jedinstveni broj pod nazivom “Device Account Number” koji je enkriptiran te sigurno pohranjen u dio vašeg uređaja koji se naziva “Secure Element”. Svaka transakcija se autorizira s jednokratnim i jedinstvenim dinamičnim sigurnosnim kodom.

Platformu Bolt, bivši Taxify, osnovao je Markus Villig, a pokrenuta je 2013. godine. Jedna je od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa.