Damir Vanđelić podnio ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu

Damir Vanđelić poručio je da će sve objasniti na konferenciji za medije koju je sazvao za petak i na kojoj bi trebao predstaviti izvješće o radu Fonda za obnovu

61
Damir Vanđelić
Damir Vanđelić

Službeno je potvrđeno da je ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio ostavku. Razloge će obrazložiti u petk na konferenciji za medije. Vijest o ostavci prvi je objavio Jutarnji list pozivajući se na neslužbene informacije.

“Sutra ću sve objasniti. Ne mogu sada jer sam na sastanku”, ponovio je Vanđelić nekoliko puta u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji list.

Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, ali njegov mandat na čelu Fonda za obnovu obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom te brojne kritike zbog sporosti kojom se odvija sama obnova nakon potresa, navodi Jutarnji list.

Vanđelić je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj će, navodi se u pozivu, “predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu” te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva, te Martina Puljko iz tvrtke GDI.

Izvori bliski Vanđeliću tvrde kako ostavku ne podnosi zbog sukoba s ministrom Horvatom nego zato što je “postavio sustav na noge”, kako je i obećao prilikom preuzimanja Fonda, te da sada ide dalje.