Marin Pucar novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca

U svom ću mandatu, kao što sam i istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji Udruge kroz nove modele rada, kazao je Pucar prilikom preuzimanja nove dužnosti.

84
Marin Pucar
Za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca izabran je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Na sjednici Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca odranoj u srijedu za novog predsjednika Udruge, u trogodišnjem mandatu, izabran je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. U protekla dva mandata, od rujna 2014., predsjednica HUP-a bila je Gordana Deranja, inače predsjednica Uprave pulskog Tehnomonta.

„Čast mi je preuzeti odgovornu ulogu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i zahvaljujem svim članovima na ukazanom povjerenju. U svom ću mandatu, kao što sam i istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji Udruge kroz nove modele rada i upravljanja, kao i na snažnijem povezivanju i interakciji s partnerima u Hrvatskoj i EU.“, kazao je Marin Pucar prilikom preuzimanja nove dužnosti.

>>Davor Majetić odlazi iz HUP-a

>>Furjan, Pucar i Radić kandidati za predsjednika HUP-a

Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar započeo je u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja, a 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d..

Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. godine nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine. Marin Pucar imenovan je predsjednikom Uprave Podravke d.d. u veljači 2017. godine.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.