Marin Pucar novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca

U svom ću mandatu, kao što sam i istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji Udruge kroz nove modele rada, kazao je Pucar prilikom preuzimanja nove dužnosti.

88
Marin Pucar

Na sjednici Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca odranoj u srijedu za novog predsjednika Udruge, u trogodišnjem mandatu, izabran je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. U protekla dva mandata, od rujna 2014., predsjednica HUP-a bila je Gordana Deranja, inače predsjednica Uprave pulskog Tehnomonta.

„Čast mi je preuzeti odgovornu ulogu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i zahvaljujem svim članovima na ukazanom povjerenju. U svom ću mandatu, kao što sam i istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji Udruge kroz nove modele rada i upravljanja, kao i na snažnijem povezivanju i interakciji s partnerima u Hrvatskoj i EU.“, kazao je Marin Pucar prilikom preuzimanja nove dužnosti.

>>Davor Majetić odlazi iz HUP-a

>>Furjan, Pucar i Radić kandidati za predsjednika HUP-a

Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar započeo je u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja, a 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d..

Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. godine nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine. Marin Pucar imenovan je predsjednikom Uprave Podravke d.d. u veljači 2017. godine.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.