Petar Šimić je novi predsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika

Dopredsjednici Udruge su Boris Antunović (Tehnoekspert d.o.o.), Mira Hajdić (Elekta - C d.o.o.), Mario Sekulić (Pinero d.o.o.), Igor Škrgatić (Be - On Savjetovanje d.o.o.), Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij d.o.o.) i Davorin Štetner (GP1 d.o.o)

45
Petar Šimić
Petar Šimić i Igor Škrgatić [Izvor: HUP]

Na redovnoj Skupštini HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika izabran je Petar Šimić iz Primacošpeda d.o.o., a dopredsjednici Udruge su Boris Antunović (Tehnoekspert d.o.o.), Mira Hajdić (Elekta – C d.o.o.), Mario Sekulić (Pinero d.o.o.), Igor Škrgatić (Be – On Savjetovanje d.o.o.), Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij d.o.o.) i Davorin Štetner (GP1 d.o.o).

HUP- Udruga malih i srednjih poduzetnika najveća je od 30 granskih udruga koje djeluju unutar HUP-a, a mali i srednji poduzetnici čine preko 99 posto ukupnog broja poduzetnika, zapošljavaju gotovo tri četvrtine svih zaposlenih u poslovnim subjektima i generiraju tri petine ukupnog prihoda. Važnost malog i srednjeg poduzetništva u RH zaslužuje aktivnu udrugu koja će kvalitetno zastupati njihove interese unutar HUP-a, prema javnosti i svim ostalim dionicima, a ujedno raditi i na boljoj međusektorskoj suradnji.

Novi predsjednik Udruge Petar Šimić poduzetnik je i investitor sa širokim iskustvom u logistici, ICT-u i međunarodnoj trgovini. Druga je generacija obitelji Šimić koja vodi logističku kompaniju Primaco osnovanu 1990 godine. Osnivač je i ICT kompanije Smartivo čiji softver je vodeće rješenje za GPS fleet management u Adria regiji. Tvrtke zajedno zapošljavaju 170 ljudi i servisiraju više od 1000 klijenata, a rasle su i organski i kroz akvizicije konkurenata.

Šimić svoja iskustva rado dijeli kao gost predavač iz područja obiteljskih poduzeća, akvizicija i spajanja, između ostalog na Ekonomskom Fakultetu Osijek i na CEPOR-ovim radionicama. Školovao se u Zagrebu i Londonu, radno iskustvo je stjecao u svim državama Adria regije. Član je Izvršnog odbora Hrvatske Udruge Poslodavaca i Izvršnog odbora udruženja managera CROMA.

“Promocija poduzetništva i bolje pozicioniranje poduzetnika je ono na čemu trebamo napraviti značajni iskorak. Kako bi se iskoristio puni potencijal malih i srednjih poduzetnika u hrvatskom gospodarstvu, važno je pružiti im potrebnu podršku. Zalagat ću se za smanjenje administrativnih prepreka, pojednostavljenje regulative i poboljšanje poslovnog okruženja kako bismo olakšali poslovanje poduzetnicima. Što u konačnici ima pozitivan utjecaj na gospodarski rast. Poduzetnike u sljedećem razdoblju čekaju novi izazovi, veliki napori svih angažiranih u HUP-u su usmjereni na izmjene u svim segmentima poslovanja, kako bismo stvorili bolje uvjete za poslodavce i za zaposlenike, te se nadam da ćemo uspjeti napraviti promjene koje svi priželjkujemo. Nastojat ćemo ostvariti bolju suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave”, poručio je Šimić.