Promjena na čelu Holcimove tvornice cementa u Koromačnu

Dosadašnji direktor Dalibor Fable bit će zadužen za digitaliaciju industrijskih procesa u Holzimovim pogonima u srednjoj Europi, a u Koromačnom će ga naslijediti Nikola Kovačević

58
Dalibor Fable
Dalibor Fable

Dalibor Fable, dosadašnji direktor Holcimove tvornice cementa u Koromačnu, prezet će dužnost voditelja industrijskih digitalnih aplikacija za Klaster Srednje Europe. Klaster obuhvaća Holcimovo poslovanje u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, a Fable će biti zadužen da osigura maksimalno korištenje industrijskih aplikacija u radu tvornica.

Dalibor Fable ima višegodišnje iskustvo kao procesni inženjer, voditelj proizvodnje te direktor tvornice cementa u Koromačnu, kao i 0trogodišnje iskustvo uvođenja sustava za automatsko upravljanje u zemljama istočne Europe. Koordinirat će uvođenje programa Industry 4.0 / Plant of Tomorrow s fokusom na prediktivno održavanje, kvalitetu i proces.

Nikola Kovačević
Nikola Kovačević

Na poziciji direktora tvornice u Koromačnu naslijedit će ga Nikola Kovačević, koji ima petnaestogodišnje isustvo stečeno u Holcim Grupi. Nakon Croatia Airlinesa Kovačević je 2005. prešao u Holcimov ured u Beču, kao asistent regionalnom tehničkom direktoru. Od 2007. do 2010. radio je kao voditelj održavanja u centru zajedničkih usluga za tvornice Holcima Istočna Europa, a od 2010. do 2015. u Holcimu Slovačka kao voditelj održavanja.

Nakon Slovačke je tri godine radio kao tehnički direktor u Holcimu Libanon, a prije povratka u Hrvatsku bio je savjetnik u odjelu koji pruža tehničke usluge u svim Holcimovim tvornicama u Europi.