Sedam vrlina dobrog mentora i kako ga pronaći

Mentor je osoba koja vam pruža smjernice, podršku i povratne informacije koje su vam potrebne za napredak u karijeri. Oni su često osobe koje su krenule istim putem kojim vi trenutno idete i tu su da vas savjetuju o tome kako su uspjeli i što im je pomoglo

205
vrline dobrog mentora
Image by mohamed Hassan from Pixabay

Koliko ste već puta čuli da svakome u karijeri treba mentor? Ili nekoliko njih. Baš kao što želite imati prijatelja koji će vam pomoći prilikom donošenja teških životnih odluka – kao što su koliko a uložite u novi stan ili trebate li skratiti šiške – želite uz sebe imati ljude koji će vam pružiti podršku u karijeri. Mentori mogu biti korisni u svakoj fazi u kojoj se nalazite – i ako tražite posao, i ako se prilagođavate novoj ulozi, ako želite napredovati ili tražite neki novi, ali pomalo zastrašujući put.

No, što čini dobrog mentora? Portal specilaiziran za zapošljavanje i savjete o karijeri Muse otkriva tajnu formulu i kako pronaći savršenog mentora.

Što je mentor?

Mentor je osoba koja vam pruža alate, smjernice, podršku i povratne informacije koje su vam potrebne za napredak u karijeri. Oni su često osobe koje su krenule istim putem kojim vi trenutno idete i tu su da vas savjetuju o tome kako su u tome uspjeli i što im je pomoglo.

Mentor vam može biti prijatelj, prijateljev prijatelj, član obitelji, alumni vaše škole ili sveučilišta, suradnik, bivši ili sadašnji šef, osoba koju ste upoznali na nekom događanju… Mentor nije osoba kojoj se divite izdaleka, nego osoba koja vas “prati” tijekom određenog razdoblja u životu.

Imati mentora donosi nekoliko prednosti.

Prvo, oni su izvor znanja i mogućnosti. Mogu vam pružiti uvid u širu sliku, kontekst i iskustvo kakvo vi sami nemate ili imate samo djelomično. Osim toga, mentor vam može pomoći kada ste suočeni s problemom koji ne možete riješiti ili ne možete donijeti odluku.

Mentor vam pomaže u izgradnji vaše profesionalne mreže jer je poznaje ili je povezan s ljudima koji vam mogu pomoći u razvoju vaše karijere.

Veza s mentorom je dvosmjerna. Biti mentor također donosi određene prednosti. Osim stjecanja prakse kao lidera to su također pristup novim profesionalnim kontaktima i mogućnostima te zadovoljstvo što ste pridonijeli nečijem uspjehu.

Koje su vrline dobrog mentora?

Nisu svi mentori isti. Najbolji mentori posjeduju posebne osobine. Te osobine tražit ćete u svima onima s kojima biste željeli izgraditi mentorski odnos. A ako sami želite biti bolji mentor, onda vrijedi primijeniti sljedeće savjete.

1. Posjeduje relevantne stručne vještine ili znanje

Možda se to čini očiglednim, ali poželjno je da vaš mentor ima relevantno zaleđe. Možda je nekoliko razina iznad vas po hijerarhiji ili tituli. Možda je radio neko vrijeme u području koje vas zanima. Mentor mora imati snagu da vas „pogura” naprijed jer poznaje okruženje i zna što je potrebno da biste bili uspješni.

Dijeljenje sličnih pogleda i osobina također može pridonijeti čvršćem povezivanju s mentorom.

Još jedna stvar na koju bi trebalo pripaziti je da mentor bude pet do deset godina stariji od vas. Netko tko ima 20 ili 30 godina iskustva sasvim sigurno ima mnogo toga korisnog što bi mogao podijeliti s vama, ali pitanje je koliko se takva osoba može poistovjetiti s pozicijom u kojoj se vi nalazite danas i dati vam koristan savjet. Radno okruženje danas se mijenja toliko brzo da ono što je bila uobičajena praksa prije više od deset godina više uopće ne mora biti relevantno.

2. Spreman je prenositi svoje znanje

Spremnost da mentor podijeli svoje znanje s vama jednako je važna kao i znanje koje on posjeduje. Mentor ne bi trebao biti osoba koja je “škrta” u dijeljenju znanja, niti osoba koja očekuje da će taj prijenos znanja “naplatiti”. Mentor mora znanje prenositi transparentno, ne smije manipulirati. Mora biti otvoren i motiviran da podijeli svoje znanje.

Najbolji mentori ne savjetuju druge zato što žele slušati sami sebe, nego zato što iskreno žele da i drugi imaju koristi od njihova tijekom karijere teško stečenog znanja.

3. Međusobno uvažavanje

Za mentora ne želite osobu koja će vas oštro i nekonstruktivno kritizirati, maltretirati vas ili vama bliske osobe, te na kraju narušiti vašu reputaciju. To je neproduktivno i frustrirajuće partnerstvo.

U rijetkim prilikama kada dobri mentori podlegnu lošim navikama – ipak smo svi samo ljudi, i najbolji griješe – oni to priznaju i iskreno se ispričaju.

4. Spreman je ulagati u druge

Mentorstvo je investicija. Nitko nije plaćen da to čini kroz svoj svakodnevni posao. (osim profesora na fakultetu). S obzirom na to da nema izravnog poticaja, morate pronaći osobu koja je istinski motivirana da pomaže drugima.

Sjajni mentori shvaćaju da je riječ o dugoročnom odnosu i da moraju biti strpljivi kako bi vidjeli rezultate. Ne očekuju dobitak preko noći i ne odustaju lako. Naprotiv, brinu se da održe i unaprijede odnos sa štićenikom.

5. Daje iskrene i neposredne povratne informacije

Ključno je pronaći nekoga tko vas poštuje, ali isto je važno pronaći osobu koja će biti spremna pružiti vam podršku kada to budete trebali. Dobar mentor zna prenijeti povratne informacije na konstruktivan, ljubazan i neposredan način. Ne stidi se biti iskren jer bi time mogao povrijediti vaše osjećaje.

U osnovi, želite nekoga tko će reagirati kada napravite neko „sranje”, jer rijetko kada možete dobiti takvu perspektivu na radnom mjestu. A svjesni ste da ćete donijeti bolje odluke i biti jači ako uz sebe imate takvu osobu.

6. Spreman je slušati i pokazati empatiju

Ovo su važne vrline mentora. Mentori mogu imati sve odgovore u glavi, ali ako vs nisu spremni saslušati, neće vas moći ni pravilno usmjeriti.

Kako to izgleda? Vaš mentor bi vam trebao češće postavljati pitanja češće umjesto da vam samo govori što biste trebali raditi. Mora pokazati znatiželju za on što radite i zašto to radite.

Ta znatiželja je važna jer želite nekoga tko se prema vama može postaviti iz vaše perspektive. Ljudi često nastoje drugima nametnuti svoja uvjerenja ili načine kako pristupati stvarima, a to može narušiti odnose. Stoga pronađite nekoga kome možete vjerovati da će cijeniti vaše vrijednosti i doprinose bez obzira na vlastite.

7. Spreman je biti mecena

Ne mora svaki mentor biti mecena, ali može biti korisno imati takvog mentora na svojoj strani.

Razlika između mentora i mecene je u djelovanju: mentor je netko tko vas savjetuje i podržava, a mecena je saveznik koji će učiniti korak dalje . Aktivno će se zalagati za vas i javno i iza zatvorenih vrata.

Drugim riječima, mecene će iskoristiti svoj politički kredibilitet i veze kako bi svom štićeniku omogućili pristup ulogama ili naslovima koje sam ne bi mogao dosegnuti.

Kako pronaći dobrog mentora?

Evo nekoliko pitanja koja biste sie trebali postaviti kako biste utvrdili hoće li netko biti dobar mentor za vas. Ako na većinu odgovorite „da”, velika je vjerojatnost da će ta osoba biti mentor kakav vam treba:

  • Ima li doista iskustva slična onima kakvima vi težite?
  • Je li spremna pridonijeti uspjehu drugih?
  • Je li spremna primati i davati povratne informacije?
  • Je li iskrena i odnosi li se prema drugima s poštovanjem?
  • Ulaže li u vlastiti razvoj?
  • Prepoznaje li općenito vrijednost ulaganja u razvoj?
  • Poštujete li i volite li tu osobu unutar i izvan ureda?
  • Je li osoba omiljena kod drugih ljudi?
  • Ima li vlastite mentore? (Ako ima, to je dobar znak da razumije vrijednost i utjecaj mentorskog odnosa)

Iako je dobro tražiti mentora, nema potrebe da forsirate potragu niti da očekujete kako će se sve odmah posložiti. Najbolji pristup je da se družite s ljudima, da gradite odnose s njima i da od njih učite. Ako prihvatite takvo razmišljanje, s vremenom ćete vjerojatno naići na osobu koja je prikladan mentor za vas.

I na kraju, zapamtite da mentor nije osoba koja će vam laskati, nego osoba koja će vam pomoći da usavršite svoje vještine i preuzmete znanja koja ta osoba ima. Svatko od nas ima svoje viđenje uspješne karijere, a vjerojatno će vaše biti znatno drugačije od viđenja vašeg mentora. Neke vam mentor bude vodič i oslonac, ali nastavite činiti ono što smatrate ispravnim.