Vilim Simon novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda

Na čelnu poziciju vodeće međimurske tvrtke Simon dolazi s mjesta člana Uprave, na kojem je do sada bio zadužen za vođenje sustava kooperacije s domaćim uzgajivačima stoke i segment proizvodnje

20
Vilim Simon
Izvor: Mesna industrija Vajda

Novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda je Vilim Simon. Na čelnu poziciju vodeće međimurske tvrtke Simon dolazi s mjesta člana Uprave, na kojem je do sada bio zadužen za vođenje sustava kooperacije s domaćim uzgajivačima stoke i segment proizvodnje. Funkciju predsjednika Uprave smatra novim poslovnim, ali i osobnim izazovom.

“Zahvaljujem svom prethodniku Alenu Kajmoviću koji je u protekle četiri godine, unatoč izuzetno zahtjevnim tržišnim okolnostima, omogućio rast i razvoj Vajde. U tom periodu Vajda se uspela na sam vrh najuspješnih tvrtki u Međimurju, ali i među vodeće domaće mesoprerađivačke industrije i najuspješnija prehrambena poduzeća na nacionalnoj razini”, izjavio je Simon povodom preuzimanja dužnosti, dodavši da na funkciju dolazi s optimizmom, ali svjestan izazova s kojima se trenutno suočava cjelokupno globalno gospodarstvo.

“Vajda posluje stabilno, prihodi i neto plaće u stalnom su rastu, kontinuirano investiramo u modernizaciju pogona i bolje uvjete rada. Ljestvica je postavljena visoko, a vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje i nastaviti pozitivne trendove. Poseban naglasak ostaje na daljnjem jačanju sustava kooperacije, odnosno širenju suradnje s hrvatskim farmerima, čime nastavljamo doprinositi jačanju hrvatskog agrara i cjelokupnog gospodarstva”, poručio je novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

Vajda je dio Grupe Pivac i jedan je od najvećih mesoprerađivače u Hrvatskoj. Proizvodnja se temelji na domaćoj sirovini, a najveći dio ukupne proizvodnje odnosi se na svježe meso.