Zoran Mitreski preuzima Konzum, a Ivan Babić Ledo

Dosadašnji predsjednici uprava tvrtki Konzum plus i Ledo plus Slavko Ledić i Marin Poljak nastavit će karijeru izvan Fortenova grupe

1240
Zoran Mitreski i Ivan Babić

Zoran Mitreski zamijenit će 16. svibnja  Slavka Ledića na mjestu predsjednika Uprave tvrtke Konzum plus d.o.o., a Ivan Babić će 1. lipnja od Marina Poljaka preuzeti upravljanje tvrtkom Ledo plus d.o.o., objavila je Fortenova grupa. Slavko Ledić i Marin Poljak nastavit će karijeru izvan Fortenova grupe.

“Kako bi poslovanje Fortenova grupe u sljedećem razdoblju bilo još efikasnije, glavni izvršni direktor Fabris Peruško s izvršnim direktorima i Upravnim odborom proveo je promjene kojima je cilj daljnje jačanje rukovodećih timova i osnaživanje dva ključna poslovna područja Fortenova grupe”, navodi se u priopćenju. “U realizaciji ovih odluka vodili smo se prije svega željom za napretkom i kontinuitetom, što smo postigli ovim rješenjima. Kolege Mitreski i Babić duboko su integrirani u poslovanje kompanija čije vođenje preuzimaju.”

>>Uroš Kalinić umjesto Ines Lozić u Upravi Konzuma

Slavko Ledić i Marin Poljak nastavit će karijeru izvan Fortenova grupe

“S dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, a osobito u Konzumu u kojem je zajedno s kolegama vodio kompaniju kroz najizazovnije faze poslovanja, od duboke krize 2017. godine, kroz postupak izvanredne uprave do stabilizacije poslovanja i ponovnog postizanja izvrsnih rezultata, Zoran Mitreski je ključna osoba za daljnji razvoj Konzuma. Vodstvo koje kolega Mitreski pokazuje danas, u okolnostima pandemije koronavirusa, bitno doprinosi činjenici da Konzum u znatno otežanim uvjetima poslovanja ponovno pokazuje iznimnu snagu.

Također, kolega Ivan Babić se kao voditelj projekta transformacije, posebno važnog za procese koje je prolazila Fortenova grupa, imao prilike detaljno upoznati sa svim našim biznisima te je svojim strateškim razmišljanjem i operativnim vještinama dao veliki doprinos tome da se kroz restrukturiranje operativna dobit Fortenova grupe u protekle dvije godine podigne za 100 milijuna eura. Iskustva koja je stekao radeći na tim poslovima, kao i kroz vođenje restrukturiranja u MOL-u odakle je došao u Fortenova grupu, jamstvo su da će kolega Babić opravdati povjerenje za operativno vođenje područja zamrznute hrane“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Mitreski je trenutno član Uprave Konzuma za nabavu i marketing, a Babić je direktor Odjela transformacije u Fortenova grupi.

Iz Konzuma su poručili da će zbog standardizacije, jačanja sinergijskih potencijala  i pojednostavljenja poslovanja objediniti upravljanje područjem zamrznute hrane u Poslovnom području hrana.