Konzum i Spar otkupljivat će voće i povrće domaćih malih proizvođača

Konzum i Spar pozivaju domaće poljoprivrednike, koji su svoje proizvode dosad nudili uglavnom na tržnicama. da im se jave, kako bi osigurali plasman svojih proizvoda u njihovim trgovinama

51
Konzum i Spar

Kako bi pomogli malim domaćim poljoprivrednim proizvođačima koji, zbog izvanredne situacije više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama trgovački lanci Konzum i Spar pozvali su danas sve male proizvođače da im se jave kako bi osigurali plasman svojih proizvoda u njihovim trgovinama.

Iz Konzuma su istaknuli da voće i povrće hrvatskog podrijetla već čini preko 80 posto prometa u toj kategoriji, a kroz novu inicijativu spremni su kapacitete otkupa i prodajnu mrežu ponuditi i malim domaćim proizvođačima koji su svoje proizvode dosad nudili uglavnom na tržnicama.

Pozivaju sve zainteresirane poljoprivrednike da se javiti distributerima PIK Vinkovcima, Marinadi i Fragariji koji će vršiti otkup i isporuku Konzumu uz zajamčene najviše standarde kvalitete.

U projekt će se moći uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su javili na Konzumov natječaj „Najbolje iz Hrvatske“, a nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima.

>Konzum jača veze s malim lokalnim proizvođačima

Pomoć za male obiteljske prozvođače

„Poštujemo sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer su usmjerene na zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, no istovremeno želimo pomoći prvenstveno malim obiteljskim proizvođačima kojima više nije dostupan važan kanal prodaje te im je na taj način ugrožena egzistencija. Konzum od samog početka njeguje partnerski odnos s domaćim proizvođačima i ova je inicijativa nastavak strateške usmjerenosti na podržavanje hrvatske proizvodnje.“, izjavio je Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma.

Spar je također pozvao sve male proizvođače voća i povrća koji više ne mogu plasirati svoje proizvode na tržnice, da im se jave direktno na broj SPAR centrale 01 2410 900,  kako bi osigurali plasman svojih proizvoda na police Spar i Interspar trgovine.

Proizvođače koji nemaju mogućnost samostalnog pakiranja i isporuke proizvoda pozivaju da kontaktiraju distributere Marinadu, Fragarija i Osatinu, koji će odraditi taj posao za njih i ubrzati cijeli proces plasmana proizvoda na police.

Spar već surađuje s velikim brojem domaćih dobavljača, a na policama se mogu naći proizvodi više od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova. S malim proizvođačima voća i povrća surađujemo i kroz robnu marku „Vrtovi Hrvatske“, naglasili su iz Spara.

Najava rada zatvorenih specijaliziranih dućana na tržnicama

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za petak je najavio novu mjeru kojom bi se, uz stroge mjere zaštite od bliskih socijalnih kontakata te posebne protuepidemijske mjere, omogućio rad zatvorenim specijaliziranim dućanima na tržnicama

“Procijenili smo nakon zatvaranja svih objekata na tržnicama da možemo otvoriti specijalizirane dućane, poput onih koji prodaju mlijeko, meso, jaja, ribarnice, dakle sve ono što je bitno da pomognemo hrvatskoj poljoprivredi”, istaknuo je Božinović.