Maersk blizu riječke luke otvorio svoje prvo skladište u Hrvatskoj

Riječ je o modernom objektu od 12.000 četvornih metara koji je dio Maerskove globalne mreže od 473 skladišta na svim kontinentima. Prvi klijent koji koristi novo skladište je britanski maloprodajni lanac odjeće Marks & Spencer

220
[Izvor: Maersk.com]

Danska brodarsko logistička kompanija Maersk otvorila je svoje prvo skladište u Hrvatskoj, na lokaciji 20 kilometara udaljenoj od riječke luke. Skladište će omogućiti brže isporuke i učinkovitije rukovanje teretom, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama danske kompanije.

Ponosni smo što smo pokrenuli svoje prvo vlastito skladište i unaprijedili našu logističku ponudu na hrvatskom tržištu. Naša strategija pružanja integriranih logističkih rješenja dodatno se potvrđuje i veselimo se novim prilikama koje će to donijeti našim kupcima”, rekao je prilikom otvaranja skladišta Ivić Vodopija, direktor za istočni Jadran i srednju Europu u Maersku.

Riječ je o modernom objektu od 12.000 četvornih metara koji je dio Maerskove globalne mreže od 473 skladišta na svim kontinentima. Prvi klijent koji koristi novo skladište je britanski maloprodajni lanac odjeće Marks & Spencer.

Novo skladište je A klase, s visokim sigurnosnim standardima i dizajnirano je tako da smanjuje emisije stakleničkih plinova zahvaljujući solarnim panelima na krovu i LED rasvjeti koja smanjuju potrošnju energije. Skladište ima flesksibilan kapacitet paleta i nudi cjelovt niz usluga dodane vrijednosti uključujući usluge vezane uz carinjene robe. Dodatna prednost je blizina terminala Rijeka Gateway koji uz operativnu obalu ima dubinu mora od 20 metara, što je dovoljno za prihvat najvećih brodova.

Rijeka Gateway, tvrtka koja upravlja kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali, u zajedničkom vlasništvu tvrtki APM Terminals i ENNA Logic. APM Terminals posluje u sastavu AP Moller Maerska, najvećeg svjetskog kontejnerskog brodara i ima 51 posto udjela u kompaniji, dok domaća tvrtka ENNA Logic koja posluje u sastavu ENNA grupe drži preostalih 49 posto.