Najbolja godina do sada za JYSK Hrvatska

JYSK je u Hrvatskoj 2018. godine postigao odlične poslovne rezultate s prometom većim od 490 milijuna kuna, što je povećanje od 18,1% u usporedbi s godinom prije

129
JYSK
Mikael Nielsen, izvršni potpredsjednik - Retail JYSK Nordic, Vesna Kukić Lončarić, country menadžerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i SrbijuJYSK Nordic, Poul Erik Larsen, direktor ekspanzije; JYSK Nordic

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK je u Arena Parku otvorio vrata nove trgovine u potpunosti opremljene novim konceptom uređenja trgovina. Riječ je o najnovijem konceptu 3.0 kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Uvođenjem novog koncepta kompanija planira nastaviti i pozitivan rast u Hrvatskoj.

Vesna Kukić Lončarić, country menadžerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, izjavila je da je JYSK u Hrvatskoj 2018. godine postigao najbolje rezultate s prometom većim od 490 milijuna kuna, što je povećanje od 18,1% u usporedbi s godinom prije.

„Izuzetno sam zadovoljna da sve veći broj kupaca u Hrvatskoj bira JYSK za kupovinu proizvoda za san i život. Vesele nas postignuti rezultati i ovo nam je definitivno najbolja godina do sada. Snažan rast koji bilježimo već četvrtu godinu za redom rezultat je ulaganja u edukaciju naših djelatnika koji stavljaju kupca na prvo mjesto.“

>>U Rementincu otvoren retail Arena Park u koji je uloženo 12 mil. eura

Koncept 3.0 – inspirativni doživljaj kupovine

Mikael Nielsen, član Uprave – Retail, JYSK Nordic, predstavio je novi koncept uređenja trgovina: „Riječ je o najnovijem konceptu kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će svi naši kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Osim boljeg načina izlaganja proizvoda, naglasak je i na boljem osvjetljenju, ljepšim nosivim elementima, drvenim podovima i većoj preglednosti trgovine.“

Nakon spajanja sa sestrinskom tvrtkom Dänisches Bettenlager, Uprava JYSK-a ušla je u upravljačku strukturu te će se JYSK-u Nordic, koji trenutno upravlja s 1.287 trgovina u 20 zemalja pripojiti Dänisches Bettenlager sa svojih 1.283 trgovina u 7 zemalja. Uz dvostruko više trgovina ove dvije kompanije postaju jedna poslovna jedinica.

Spajanje s Dänische Bettenlagerom

„Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakterizira malo konkurenata, ali velikih. Novo spojeno sjedište bit će smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali sjedište Däniches Bettenlagera u Njemačkoj neće biti zatvoreno. Zadržat ćemo zaposlenike iz Dänisches Bettenlagera koji imaju veliko znanje o kompaniji i mnogo neophodnih kompetencija. Ovo spajanje označava kombiniranje najboljeg od dvije uspješne poslovne jedinice“, objašnjava Mikael Nielsen.

Uspješna poslovna godina

Promet JYSK-a Nordic povećao se za 10 posto te je u 2018. godini iznosio 16,1 milijardu kuna dok je broj kupaca porastao za čak 6,7 milijuna. Ovi rezultati omogućili su kompaniji da dalje širi svoje poslovanje i na druga, europska i svjetska tržišta od kojih je prvo u planu tržište Rusije.

„Prošle financijske godine otvorili smo 82 nove trgovine, a točno na 40. rođendan smo početkom travnja otvorili svoju prvu trgovinu u Irskoj gdje je u planu otvaranje još 15 trgovina. Nakon Irske, u Belgiji je otvorena prva JYSK trgovinu u djelu zemlje gdje se govori francuski jezik“, kazao je Poul Erik Larsen, direktor ekspanzije JYSK Nordic.