Infobip predstavio zagrebački kampus Alfa Centauri

Infobip godišnje raste po stopi od oko 50 posto, a u 2021. ostvarili su 1,18 mlrd dolara prihoda. Fokus poslovanja je na razvoju rješenja za komunikaciju putem raznih digitalnih kanala, uz pomoć umjetne inteligencije i drugih naprednih tehnologija

105
Infobip Alfa Centauri
Kampus Alfa Centauri

Tvrtka Infobip predstavila je svoj novi inovacijski centar Alfa Centauri. Novi kampus nalazi u zagrebačkom naselju Sveta Klara prostire se na 20 tisuća četvornih metara, a investicija je vrijedna 150 milijuna kuna. Nazvan je Alpha Centauri, po Zemlji najbližem zviježdu.

Kampus Alpha Centauri razvili su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike, ima osam katova, gradilo ga je 35 tvrtki, a prati globalne zelene i održive trendove. Kampus raspolaže modernim prostorima za rad i edukaciju, smještajnim jedinicima za boravak zaposlenika i gostiju, restoran i prostor za rekreaciju. Za hlađenje i grijanje radnih prostorija koriste se podzemne vode, a zgrada je energetskog razreda A+.

“Kampus smo gradili oko dvije godine, uselili smo prije tri mjeseca i već tu radimo. Zagreb nam je jako bitan jer s njime želimo podići sve višu razinu: da to bude centar izvrsnosti i inovacija. Ranije smo u Zagrebu bili u nekoliko prostora, a ovaj prostor nam pruža odlične uvjete, dolaze ljudi iz cijelig svijeta zbog rada na projektima, na razmjenu iskustva i ideja”, rekao je izvršni direktor i jedan od osnivača Infobipa Silvio Kutić.

Najavio je da inovacijski centar planiraju otvoriti i u Sarajevu gdje već imaju zemljište, a osigurali su i sredstva za ovu investiciju. U Sarajevu planiraju zaposliti petstotinjak ljudi.

Infobip godišnje raste po stopi od oko 50 posto, a u 2021. ostvarili su 1,18 milijardi američkih dolara prihoda. Fokus poslovanja je digitalna komunikacija te razvoj rješenja za komunikaciju putem raznih digitalnih kanala, uz pomoć umjetne inteligencije i drugih naprednih tehnologija.

Kutić je rekao kako bi do kraja ove godine mogla biti spremna i incijalna javna ponuda (IPO) , ali da o konkretnim rokovima ne može govoriti jer oni ovise i o kretanjima na globalnom tržištu kapitala. No, ponovio je da će dionice biti izlistane na američkoj burzi.

>>Infobip službeno otvorio kampus Pangea u Vodnjanu

>>Silvio Kutić: Infobip prirodno gravitira NYSE-u ili Nasdaqu