Tko će unajmiti atraktivne poslovne prostore u putničkoj luci Gaženica

U podnajam se nude komercijalni prostori ukupne površine oko 2400 četvornih metara. Pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket i druge uslužne djelatnosti. Površine pojedinih prostora iznose između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi

u 12:38 Zadnja izmjena: 14.01.2019 u 12:38
234
Putnička luka Gaženica
Zgrada putničkog terminala prostire se na 18.000 četvornih metara na dvije etaže

Koncesionar Putničke luke Gaženica, Zadar International Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtke u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga, lučkog operatora koji, prema podacima na svojim internetskim stranicama, upravlja s 15 putničkih luka u devet zemalja, uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici.

Od ove godine sav domaći i međunarodni brodski putnički promet u Zadru, uključujući i prodaju karata, odvijat će se na novom terminalu. U podnajam se nude komercijalni prostori ukupne površine oko 2400 četvornih metara.

ZIPO je za poslove natječaja za komercijalne prostore angažirao specijaliziranu tvrtku Propertas, ednu od vodećih tvrtki u Hrvatskoj za poslove savjetovanja u području nekretnina. Propertas je dio globalne mreže GVA Worldwide.

Supermarket, restoran, kafić i trgovine

U prostorima koji se nude dovršeni su zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket kao i druge uslužne djelatnosti. Svi sadržaji bit će dio putničkog terminala Leke Gaženica, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih metara. Površine pojedinih prostora iznose između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi. U prizemlju bi trebao biti supermarket, kafić i trgovine, a na katu restoran i trgovine.

“Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući način. Posjetiteljima želimo pružiti vrhunsku uslugu, ali i dodatne sadržaje. Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne partnere zainteresirane za poslovnu suradnju”, izjavio je Barbaros H. Ozakan, direktor tvrtke ZIPO.

Osim međunarodnih brodova za kružna putovanja koji će pristajati u Luci Gaženica, na terminalu se prodaju i karte za međunarodne i lokalne trajektne linije. S godišnjim prometom koji premašuje 2,4 milijuna putnika i kontunuirano raste, Zadar je jedan od najprometnijih luka na Mediteranu.

Global Ports Holding upravlja uglavnom mediteranskim putničkim lukama. U portfelju kompanije su četiri talijanske luke (Catania, Cagliari, Ravenna i Venezia), tri turske (Bodrum, Kusadasi i Antalija), Barcelona i Malaga u Španjolskoj te Bar (Crna Gora), Valetta (Malta), Zadar (Hrvatska), Lisabon (Portugal), Havana (Kuba) na Karibima te Singapur u Aziji.