Sveta Nedelja raspisala natječaj za zemljište za koje je zainteresiran Rimac

Prema kriterijima o bodovanju navedenima u natječaju traži se minimalno ulaganje od 100 milijuna kuna, otvaranje najmanje 200 novih radnih mjesta, uz zapošljavanje barem 50 visokoobrazovanih radnika

455
Centar za ispitivanje tehnologje
Mate Rimac

Grad Sveta Nedelja raspisao natječaj za pravo građenja na lokacijiza koju je zainteresiran Mate Rimac, piše Marija Brnić u Poslovnom dnevniku. Riječ je o zemljištu površine 199 tisuća četvornih metara oko starog dvorca Erdödy u Kerestincu koje je država 2019. prenijela u vlasništvo Svete Nedelje.

U natječaju se navodi da je na zemljištu predviđena gradnja proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa, a godišnja naknada iznosila bi minimalno 0,10 kuna po kvadratu, odnosno nešto manje od 20 tisuća kuna. Pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina.

Natječaj predviđa gradnju proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, informacijskog i edukacijskog kompleksa s komplementarnim sadržajima za korisnike i posjetitelje, od restorana, dormitorija za kraći boravak do ureda, izložbeno-prodajnih prostora, a moguća je i gradnja manjeg hotela kapaciteta do 100 kreveta te sportsko-rekreacijskih sadržaja za zaposlenike kampusa.

>>Porsche u Rimca uložio dodatnih 70 mil. eura i povećao udjel na 24 posto

Natječaj je otvoren do 23. ožujka

Rimac je interes za ovaj teren iskazao već prije nekoliko godina, kada je najavio gradnju kampusa. Rekao je tada da bi to bila situacija u kojoj bi svi bili na dobitku: “Dvorac bi se obnovio, a firma koja je perjanica hrvatske industrije bila bi još reprezentativnija”.

Prema kriterijima o bodovanju navedenima u natječaju traži se minimalno ulaganje od 100 milijuna kuna, otvaranje najmanje 200 novih radnih mjesta i zapošljavanje novih 50 visokoobrazovanih kadrova.

Postupak realizacije ulaganja trebao bi teći brzo: sklapanje ugovora predviđa se u roku 30 dana od odabira najbolje ponude, a već u idućih 8 dana investitora se uvodi u posjed nekretnina. Nakon toga investitor ima tri godine za realizaciju ulaganja, s tim da investicija mora biti pokrenuta unutar 12 mjeseci. U suprotnom Grad Sveta Nedelja može jednostrano raskinuti ugovor.

Natječaj je otvoren do 23. ožujka, a odabir ponude biti će objavljen u narednih 30 dana.