U Umagu potpisan ugovor o gradnji 84 stana u okviru programa POS

Vrijednost Ugovora je i 50,91 milijun kuna, a radove će izvoditi konzorcij splitskih tvrtki Lavčević i Lavčević Inženjering. Zgrada bi trebala biti useljiva za 18 mjeseci, a po završetku projekta Umag će ukupno raspolagati s 206 POS stanova

65
Umag POS
[izvor: grad Umag]

Grad Umag u srijedu, 12. svibnja, pokrenuo je još jedan investicijski projekt. U Gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje (POS). Time službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu. Po završetku projekta Umag će ukupno raspolagati s 206 POS stanova, što je više od ukupnog broja POS stanova u ostatku Istre.

Vrijednost Ugovora iznosi 50,91 milijun kuna. U zgradi će biti 84 stana za oko 250 stanara. Potpisan je i Aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

Ugovor su potpisali predstavnici grada, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, zajednice ponuditelja koja će izvoditi radove u kojoj su Lavčević d.d. Split i Lavčević Inženjering d.o.o. Split te tvrtke Eko-plan d.o.o. koja će voditi stručni nadzor.

Zajednica ponuditelja koja će graditi stanove odabrana je na javnom natječaju, nakon što je njihova ponuda ocijenjena ekonomski najpovoljnijom.

Četvrta višestambena građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređen okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6600 četvornih metara, sadržavat će šest nadzemnih etaža (prizemlje i pet katova), dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva lifta. Zgrada će zadovoljavati maksimalne uvjete kada je riječ o energetskoj učinkovitosti.

U zgradi koja bi trebala biti završena za godinu i pol dana će biti 84 stana:

  • 18 jednoipolsobnih stanova
  • 13 dvosobnih stanova
  • 31 dvoipolsobni stan
  • 20 trosobnih stanova
  • 2 troipolsobna stana

“Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu”, naglasio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

>>Trogir: POS stanovi gradit će se na području naselja Plano

>>U Jurandvoru na Krku počela gradnja POS-ovih stanova