Trogir: POS stanovi gradit će se na području naselja Plano

Za kupnju stanova prijavilo se 63 obitelji, no vjerojatno će se graditi upola manje stanova jer iskustvo pokazuje da svi prijavljeni ne zadovoljavaju uvjete solventnosti. Gradnja bi mogla početi za šest do osam mjeseci

192
trogir POS Dragan Hristov
Ravnatelj APN-a Dragan Hristoiv

Grad Trogir potpisao je s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) ugovor o izgradnji POS-ovih stanova na području naselja Plano. Za kupnju stanova prijavilo se 63 obitelji, a koliko će obitelji živjeti u novim stanovima znat će se nakon što završi pravna procedura.

“Dosadašnja praksa pokazala je da se gradi otprilike upola manje stanova od broja prijavljenih jer svi ne zadovoljavaju uvjete što se tiče njihove solventnosti. Neki odustaju, neki se snađu prije nego što projekt završi. Od ovoga trenutka proći će šest do osam mjeseci do početka gradnje”, rekao je direktor APN-a Dragan Hristov.

Iako ni točna cijena četvornog metra stanova još nije određena, pozicija novog stambenog naselja na istočnom dijelu grada, nadomak lokalne prometnice i blizu Kaštela i Splita, izuzetno je atraktivna za mlade obitelji iz okolice.

Gradonačelnik Ante Bilić najavio je da će u blizini, na par stotina metara, biti otvoren i novi dječji vrtić te pristupna cesta za koju su prikupljene sve potrebne dozvole te kompletna infrastruktura.

“Naselje Plano nedavno je dobilo i kanalizacijsku mrežu. Ovo je jedna izuzetna lokacija, dobro prometno povezana na autocestu i državnu cestu D-8”, rekao je Bilić.

Unatoč gospodarskoj krizi koja je posljedica pandemije Covida-19, grad Trogir nije bio primoran obustaviti niti jedan veći projekt. Izgradnja novog stambenog naselja mogla bi završiti za godinu dana.

>>Lovran: 19,3 milijuna kuna za gradnju 30 POS stanova

>>U Prelogu će se kroz program POS-a graditi dvadesetak stanova

>>Sedam milijuna kuna za osam POS stanova u Kraljevici

>>Stambeni krediti u rujnu porasli za 9,5 posto na godišnjoj razini