Platforma Bolt za usluge prijevoza na zahtjev stigla u Split i Dubrovnik

U Splitu naknada za početak vožnje iznosi 5 kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 5 kuna. U Dubrovniku je naknada za početak vožnje 11 kuna, vrijeme vožnje 65 lipa po minuti te cijena vožnje po kilometru 6,5 kuna

234
Platforma Bolt

Bolt, europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev od četvrtka je dostupna u Splitu i Dubrovniku. Platforma Bolt podržava usluge prijevoza na zahtjev s automobilima i motorima, te uslugu dijeljenja električnih romobila. U planu je lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka, nakon samo pet godina poslovanja, ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja.

Kao i prilikom lansiranja Bolta u Zagrebu, korisnici u Splitu i Dubrovniku mogu očekivati popust od 50 posto na vožnje plaćene karticom. Procijenjena cijena usluge prijevoza za odabranu rutu vidljiva je prilikom naručivanja vožnje.

U Splitu naknada za početak vožnje iznosi 5 kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 5 kuna. U Dubrovniku je naknada za početak vožnje 11 kuna, vrijeme vožnje 65 lipa po minuti te cijena vožnje po kilometru 6,5 kuna.

“Bolt je ustrajan u svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim, jednostavnijim i jeftinijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi. Stoga je širenje poslovanja na obalu, gdje tijekom ljetnih mjeseci vladaju gužve, razumljiv potez”, poručuju iz kompanije.

“Bolt je pošteniji prema vozačima partnerima te im naplaćuje 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede putnicima i vozačima”, navodi se u priopćenju.

“Ponosni smo što možemo građanima, ali i turistima u Splitu i Dubrovniku pružiti više mogućosti za poslovni razvoj i korištenje usluge prijevoza na zahtjev te im tako olakšati i ubrzati kretanje gradom, osobito tijekom ljetne sezone. Uz Split i Dubrovnik planiramo nastaviti širenje poslovanja i na ostale gradove na hrvatskoj obali”, poručio je Daniel Tutić, predstavnik tvrtke u Hrvatskoj.