Bolt u investicijskoj rundi prikupio 100 milijuna eura

Ulagač je investicijsko društvo Naya Capital Management sa sjedištem u Londonu koju je 2012. osnovao Masroor Siddiqui. S posljednjom investicijom Bolt je ukupno prikupio sredstva u iznosu koji premašuje 300 milijuna eura

67
platforma Bolt
Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta

Europska platforma za prijevoz na zahtjev Bolt zaključila je investicijsku rundu u iznosu od 100 milijuna eura te istovremeno nastavlja širiti sve segmente usluga diljem Europe i Afrike – od prijevoza na zahtjev i mikromobilnosti do dostave hrane.

Investicija dolazi od tvrtke za upravljanje investicijama Naya Capital Management, koju je 2012. osnovao Masroor Siddiqui, bivši partner fonda The Children’s Investment Fund. Time je Bolt dosad ukupno prikupio sredstva u iznosu koji premašuje 300 milijuna eura.

Bolt trenutno posluje i pruža usluge prijevoza u više od 150 gradova diljem Europe i Afrike. U posljednjih nekoliko mjeseci tvrtka je ubrzala širenje usluge dostave hrane pod nazivom Bolt Food koja je dostupna u 12 zemalja te je lansirala Business Delivery, uslugu dostave kojom pomaže dobavljačima kojima je potreban distribucijski partner za isporuku pošiljki u istom danu.

>>Bolt kreće s dostavom hrane u Zagrebu

Osim toga, uvedena je i usluga Bolt Protect koja je prvenstveno namijenjena zaposlenicima u nužnim djelatnostima kojima je kretanje gradom neophodno. Usluga im omogućava prijevoz u automobilima koji su opremljeni zaštitnom plastičnom pregradom između sjedala vozača i korisnika kako bi se ograničio protok zraka između njih te tako omogućila sigurnija vožnja.

Dugoročni trendovi potiču mobilnost na zahtjev

“Iako je kriza privremeno promijenila način na koji se krećemo, dugoročni trendovi koji pokreću mobilnost na zahtjev, poput opadanja posjedovanja osobnih automobila ili prelazak na ekološki prihvatljiviji oblik prijevoza, i dalje rastu. Sretni smo što uz Bolt stoje investitori koji podržavaju našu dugoročnu viziju i ne podliježu nepromišljenom trošenju koje je postalo uobičajeno u Silicijskoj dolini. Sigurniji sam nego ikad da su naša efikasnost i lokalizacija temeljne prednosti u industriji usluga na zahtjev. To nam omogućava da nastavimo nuditi pristupačan prijevoz za milijune korisnika te da osiguramo najbolju zaradu za naše partnere u svijetu nakon pandemije novog koronavirusa”, rekao je povodom nove investicije Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta.

>>Bolt ponudio uslugu dostave u šest gradova

Masroor Siddiqui, upravljački partner i glavni stručnjak za informacije Naya Capital Managemeneta, rekao je kako su oduševljeni što imaju priliku investirati u Bolt u ovoj fazi razvoja tvrtke.

“Pod Markusovim vodstvom Bolt se pozicionirao kao jedan od najkonkurentnijih i najinovativnijih igrača u globalnoj mobilnosti. Vjerujemo da platforma Bolt pomaže pokrenuti temeljne promjene u načinu na koji potrošači stupaju u interakciju s prometnom infrastrukturom te se veselimo daljnjem strateškom ostvarenju vizije tvrtke.”

Platformu Bolt je Markus Villig pokrenuo 2013. godine, a među investitorima su Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivač uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa.

Naya Capital Management je globalna tvrtka za upravljanje investicijama sa sjedištem u Londonu. Tvrtka upravlja kapitalom u ime globalne baze investitora uključujući mirovinske fondove, zaklade i dobrotvorne organizacije.