Poslovnoj inteligenciji još jedno priznanje za odnose sa zaposlenicima

U 2017. tvrtka je uložila više od 9000 kuna po zaposleniku u vanjske edukacije, čime se svrstala u sam vrh nositeljica statusa Poslodavac Partner prema ulaganjima u razvoj zaposlenika

u 12:13 Zadnja izmjena: 03.12.2018 u 12:13
118
Poslovna inteligencija
Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave (desno) i Nataša Margetić Lukić, voditeljica Ljudskih potencijala (lijevo), primile su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio

Nakon Mamforce standarda za promicanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života te pružanje jednakih mogućnosti za razvoj karijere muškarcima i ženama, informatička tvrtka Poslovna inteligencija dobila je još jedno priznanje za odnose sa zaposlenicima: po prvi put je stekla status Poslodavac Partner koji dodjeljuje Selectio, konzultantska tvrtka za savjetovanje u području ljudskih resursa.

Poslovna inteligencija je prilikom certifikacije ostvarila rezultat od 86 posto bodova, a ocjenjivana je u pet područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos sa zaposlenicima.

Poslovna inteligencija ostvarila je u postupku ocjenjivanja vrlo visokih 94 posto bodova u području Usavršavanje i razvoj, što odražava njen fokus na osnaživanje zaposlenika. U 2017. tvrtka je uložila više od 9000 kuna po zaposleniku u vanjske edukacije, čime se svrstala u sam vrh nositeljica statusa Poslodavac Partner prema ulaganjima u razvoj zaposlenika.

Tvrtka svojim zaposlenicima omogućuje pohađanje seminara, konferencija (unutar i izvan Europe), soft skills edukacija i razvojnih edukacija. Primjerice, članovi menadžmenta redovito polaze Leadership akademiju, dok nekoliko rukovoditelja u tvrtki trenutno polazi MBA program, a dvoje zaposlenika pohađa doktorat na FER-u. Sve financira sama tvrtka, pružajući tako snažnu podršku razvoju svojih zaposlenika.

U prethodnoj godini svi su zaposlenici prošli kroz neki od oblika dodatnih usavršavanja, a kako se u Poslovnoj inteligenciji jako cijeni timski rad i prijenos znanja mjesečno se održavaju interne Lunch&Learn edukacije na kojima zaposlenici uz ručak prezentiraju projekt koji su radili ili neku novu tehnologiju. Nakon toga svi zajedno izmjenjuju informacije o projektima ili se jednostavno druže u neformalnoj atmosferi.

Visoka angažiranost zaposlenika

Da zaposlenicima mnogo znači to što u Poslovnoj inteligenciji imaju tolike prilike za razvoj, pokazuju i rezultati zadnjeg istraživanja angažiranosti zaposlenika, na kojemu je ukupna ocjena angažiranosti zaposlenika Poslovne inteligencije bila iznimno visokih 92 posto.

“Ponosna sam što smo zadovoljili visoke standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima koje postavlja Certifikat Poslodavac Partner. Ovim certifikatom smo dobili i vanjsku potvrdu da su nam procesi u Ljudskim potencijalima kvalitetno postavljeni te da smo u društvu najboljih kompanija u Hrvatskoj koje zaista brinu o svojim zaposlenicima. Certifikat nam je poticaj da i dalje radimo na unapređenju naših praksi jer nam je jako važno da su zaposlenici zadovoljni i da mogu realizirati svoje poslovne ambicije, a u isto vrijeme da imaju kvalitetan privatni život. Samo kvalitetnim radom s ljudima i ulaganjem u rast i razvoj svih zaposlenika možemo podržati ostvarivanje dugoročne strategije tvrtke”, istaknula je Nataša Margetić Lukić, voditeljica Ljudskih potencijala tvrtke Poslovna inteligencija.

Potvrda kvalitetnih praksi

“Certifikat Poslodavac Partner kao potvrda kvalitetnih praksi u području upravljanja ljudskim potencijalom nam je jako važan. Rast i razvoj možemo zahvaliti tome što su naše vrijednosti utkane u kulturu naše firme te što te vrijednosti te strast prema znanju i jačanju kompetencija dijelimo sa svim našim kolegicama i kolegama. Sve što radimo, radimo na način da se propitkujemo kako je to dobro za naše zaposlenike, za naše klijente i za našu firmu. Na taj način ostajemo kritični prema samima sebi i oslobađamo prostor za rast svakog pojedinca u firmi te firme u cjelini. Proces evaluacije za certifikaciju koji smo prošli s tvrtkom Selectio je bio zahtjevan i vrlo poticajan te nam je dao kvalitetan uvid u područja koja ćemo dodatno razviti u narednom razdoblju”, izjavila je Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave Poslovne inteligencije.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Trenutno je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji 50 nositelja certifikata.