Raspisan poziv za iskaz interesa za ulaganja u Luci Slavonski Brod

Investitorima se osigurava zemljište i osnovna infrastruktura na temelju koncesijskog ugovora te pravo građenja za tri objekta: terminal za lučke terete, LNG terminal i kamionsko parkarilište s tehničkim centrom i smještajnim blokom

71
Lučka uprava Slavonski Brod
Luka Slavonski Brod [Izvor: Lučka uprava Slavonski Brod]

Lučka uprava Slavonski Brod objavila je javni poziv za iskaz interesa investitorima za ulaganje u lučkom području. Investitorima se osigurava zemljište i osnovna infrastruktura na temelju koncesijskog ugovora te pravo građenja za tri objekta: terminal za lučke terete, LNG terminal i kamionsko parkarilište s tehničkim centrom i smještajnim blokom.

Terminal za tekuće terete

Rezervina površina iznosi 83 tisuće četvornih metara. Projekt obuhvaća izgradnju šest nadzemnih vertikalnih spremnika ukupne zapremine do 48 tiuća kubičnih metara, s mogoćnošću proširenja s dodatnih šest vertikalnih spremnika, izgradnju visećeg mosta za produktovod te izgradnju skladišta s pretakalištem na vagon i sutocisterne.

LNG terminal

Rezervirana površina iznosi 55,43 tisuće četvornih metara. Projekt obuhvaća izgradnju spremnika i cjevovoda te izgradnju pretakališta za vagone i autocisterne.

Kamionsko parkiralište s popratnim sadržajima

Rezervirana površina iznosi 36,8 tisuća četvornih metara. Projekt obuhvaća izgradnju benzinske postaje, parkirališta za teretna vozila za šlepere i cisterne te dostavna vozila, zfgrade za tehnički pregled s pripadajućim parkirnim mjestima, hotela i restorana s pripadajućim parkirnim mjestima te servisnih elektro i vulkanizerskih radnji i ostalih oratečih sadržaja.

Zainteresirani investitri pisma namjere mogu dostaviti do 29. kolovoza ove godine. Sve troškove vezane za iskaz interesa u cijelosti snose potencijalni investitori.