Tvrtke Artis i Sichem kupuju zemljište u Gospodarskoj zoni Kukuzovac

Artis je trgovačko društvo registrirano za proizvodnju, popravak i restauraciju namještaja od svih vrsta materijala,, a Sichem iz Splita je trgovačko društvo specijalizirano je za veletrgovinu instalacijskih materijala za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje

56
Kukuzovac
Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj ispred Grada potpisao je predugovore s direktorima tvrtki „Artis“ i „Sichem“ Josipom Jazidžijom i Ivanom Sikiricom [Izvor: Grad Sinj]

Tvrtke Artis d.o.o iz Brnaza i Sichem d.o.o iz Splita potpisale su predugovore o kupnji zemljišta u sinjskoj Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Obje tvrtke su namjeru kupnje zemljišta iskazale na otvorenom javnom natječaju te su odabrane kao najpovoljniji ponuditelji.

Artis je trgovačko društvo registrirano za proizvodnju, popravak i restauraciju namještaja od svih vrsta materijala. Trenutno im se proizvodnja nalazi u poslovnom prostoru u Dugopolju, gdje su u najmu i svoju djelatnost premjestili bi na područje Sinja.

U Gospodarskoj zoni Kukuzovac namjeravaju izgraditi proizvodni pogon za proizvodnju namještaja površine oko 600 četvornih metara te uredski prostor i druge popratne sadržaje. Nakon izgradnje objekta i početka obavljanja djelatnosti, zaposlili bi na neodređeno vrijeme jednoga radnika, a ako se proizvodnja bude širila i više njih. Investicija bi bila vrijedna oko 1,4 milijuna kuna, a rok izgradnje objekta je dvije godine od potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Sichem iz Splita je trgovačko društvo specijalizirano je za veletrgovinu instalacijskih materijala za izgradnju sustava vodoopskrbe, odvodnje oborinskih i otpadnih voda. Tvrtka je registrirana 1995. godine a s aktivnim radom započela je 2006. godine.

U Gospodarskoj zoni Kukuzovac prethodno su kupili građevinsko zemljište na kojem je u izgradnji poslovni objekt. Na natječaj su se prijavili jer su u tijeku projektiranja i izgradnje objekta uočili potrebu za skladišnim prostorom kao i većim manipulativnim površinama, budući da se svakodnevno odvija promet dostave i isporuke proizvoda velikim šleperima, pa bi se proširenjem građevinskih površina otvorila mogućnost većeg obima skladištenja materijala, manevriranja istim, te većeg utovarno/istovarnog prostora. Izgradnja dodatnog objekta omogućila bi daljnja zapošljavanja, pa je u prijavi navedeno zapošljavanja 6-8 novih radnika. Objekt bi izgradili i stavili u funkciju prema natječajnim uvjetima i u ugovornim rokovima.